fbpx
 
Masacrul de la școala din Belgrad. Motivul pentru care elevul de 13 ani a omorât nouă persoane și rănit alte șapte

Masacrul de la școala din Belgrad. Motivul pentru care elevul de 13 ani a omorât nouă persoane și rănit alte șapte


Șeful departamentului de poliție al orașului Belgrad, Veselin Milić, a declarat că Kosta Kecmanović, elevul de 13 ani care a ucis opt elevi, șapte fete și un băiat, și paznicul școlii, a făcut acest lucru pentru că se simțea exlus de societate, relatează Blic.

Nu am putut afla motivul atunci (miercuri dimineață, n.r.), pentru că este vorba despre un copil. Nu am fi putut ști că un copil din mediul nostru ar putea face un lucru atât de dezgustător și bolnav. Ceea ce am aflat a fost că era ignorat. A fost ignorat și ostracizat de societate. Acest lucru l-a determinat să facă acest lucru”, a declarat Milić la postul public de televiziune RTS.

Șeful poliției a precizat că atacatorul a sunat la poliție și a raportat crima în masă de la școala din centrul Belgradului.

Milić a declarat că atunci când băiatul a sunat la poliție, acesta a spus operatorului că este un „psihopat care trebuie să se calmeze".

Șeful poliției a precizat că elevul de 13 ani avea la el patru cocktailuri Molotov și două pistoale.

El subliniază că Kecmanović a confirmat că el însuși a făcut cocktailurile Molotov, cu intenția de a construi un zid de apărare în jurul școlii.

Băiatul a declarat că nu voia să dea foc cuiva, ci să se protejeze de poliție ca să nu intervină în timpul atacului.

„El a declarat că, făcând acest lucru, a fost cuprins de frică, panică și avea o respirație ciudată și că i s-a părut că ceea ce trebuia să facă era să sune la poliție și să anunțe ce a făcut. De când lucrez în Ministerul de Interne, din 1998, nici eu, nici vreunul dintre membrii personalului de investigație nu am auzit sau văzut așa ceva în Serbia noastră și sper cu siguranță că nu se va mai întâmpla”, a spus Milić.

Băiatul ar fi ales ziua de miercuri pentru a comite masacrul pentru că toți copiii de pe lista lui mergeau la cursuri în această zi și putea să termine totul într-o singură zi.

Kosta Kecmanović (13 ani), care a ucis opt elevi și un paznic la școala primară „Vladislav Ribnikar" din Belgrad miercuridimineață, în jurul orei 8:40, și a rănit alți șase elevi și o profesoară de istorie, a planificat teribila crimă cu o lună înainte.

La percheziția domiciliară, anchetatorii au găsit două documente scrise de mână pe care băiatul notase pe cine și cum plănuia să ucidă la școală.

Profesorul de psihologie criminală Dag Kolarević a declarat pentru RTS că băiatul se încadrează în profilul unui psihopat.

Băiatul care a comis agresiunile, născut în 2009, a fost arestat de către poliție. La fața locului a fost găsită și arma cu care acesta a deschis focul.

Atacul era planificat de o lună, iar astăzi a fost pus în practică. Motivul este în continuare necunoscut.

Băiatul a luat un pistol de la tatăl lui, a intrat în școală miercuri dimineață, l-a împușcat pe paznic, apoi a început să tragă în copii.

Avea asupra lui și patru cocktail-uri Molotov.

Atacatorul de 13 ani, Kostas Kecmanović, elev în clasa a VII-a, avea o listă cu numele elevilor pe care intenționa să-i omoare.

Lista pe care erau trecute numele colegilor săi a fost găsită în locuința sa.

Tot în locuința băiatului a fost găsit și un plan detaliat al școlii, în care erau marcate intrările și ieșirile.

Clasa lui era aproape de intrarea în școală, iar primul curs era de istorie.

Avea o schiță în detaliu despre cum să intre în școală și despre ordinea în care să își ucidă colegii.

Atacul a avut loc la școala generală Vladislav Ribnikar din cartierul central Vracr, unde se află mai multe ambasade şi muzee. După această tragedie au fost suspendate cursurile în toate școlile din Belgrad, conform presei locale. Guvernul a decis trei zile de doliu național în Serbia, începând de vineri.

 

Sursa: HotNews

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31