fbpx
 
Cosette Chichirău (USR PLUS Iași): „Solicit PNL o decizie politică urgentă care să includă retragerea sprijinului politic pentru dl Chirica”

Cosette Chichirău (USR PLUS Iași): „Solicit PNL o decizie politică urgentă care să includă retragerea sprijinului politic pentru dl Chirica”


Liderii USR PLUS Iași cer conducerii PNL să-i retragă sprijinul politic lui Mihai Chirica, în urma inculpării edilului în Dosarul „Asimionesei”, iar ulterior consilierii liberali şi cei ai USR PLUS să poarte negocieri pentru votul asupra bugetului local.

„Mafia imobiliară din Iași va fi decapitată și vom readuce orașul la normalitate. Solicit PNL o decizie politică urgentă care să includă retragerea sprijinului politic pentru dl Chirica, demiterea dlui Harabagiu din funcția de city manager și mandatarea unor consilieri locali PNL pentru discuții ulterioare despre buget. Dl Chirica nu are cum să mai participe la negocieri pe buget, fiind acum inculpat în două dosare de corupție.

Îi solicit dlui Chirica demisia imediată. Iașul are nevoie de un primar care să se ocupe de oraș, nu de dosare penale”, este mesajul postat de Cosette Chichirău, copreședinte USR PLUS Iași, pe pagina sa de socializare.

Aceeași solicitare, de ridicare a sprijinului politic pentru primarul Mihai Chirica, o are și senatorul USR PLUS Marius Bodea:

„Mihai Chirica a fost pus oficial sub acuzare de procurorii DIICOT în dosarul tunului imobiliar de pe Sărărie. Este însă doar începutul sfârșitului pentru probabil cea mai prolifică mafie din toată administrația din România, cea de la Iași. De aici începe un tăvălug pe care absolut nimeni nu îl mai poate opri.

Îi solicit Președintelui PNL, Ludovic Orban, să-l suspende de urgență din funcțiile politice pe care le deține și să se delimiteze de acest personaj sinistru. Doar Orban poate face curățenie în filiala Iași, în condițiile în care aceasta este condusă de un alt penal, Costel Alexe!
Delimitarea totală și urgentă a PNL de Mihai Chirica este singura cale prin care putem să dăm Iașului un Buget, în cadrul unor discuții la care primarul imobiliar nu are ce căuta. Suntem datori să preluăm în coaliție frâiele acestui oraș, să scoatem la iveală prin audituri serioase toate furturile și să demantelăm toată mafia din Primăria Iași. Dăm Iașului un buget de dezvoltare, scoatem mafia din Primărie și ne apucăm de treabă! Doar așa vom putea merge mai departe!
Astăzi pot să constat că nu a fost în zadar toată lupta pe care am dus-o în acești ani împotriva unei caracatițe imobiliare uriașe, cu un aparat de represiune media la picioare (parte integrantă din mafie), cu amenințări nesfârșite la adresa mea, a familiei mele, a colegilor mei alături de care am spus adevărul.
Uneori lupta părea zadarnică și părea că nimeni nu aude și nu vede. Faptele care vor putea fi descoperite și probate de aici înainte și pe care le-am prezentat în toți acești ani ar putea însemna, adunate, sute de ani de pușcărie pentru făptași. Și, mai important decât orice, asanarea morală și economică a unui oraș condus cu mână de fier de o mafie în toată regula.”

Primarul Mihai Chirica are calitatea de inculpat în dosarul „Asimionesei”, după ce a fost audiat la DIICOT în cursul zilei de luni. El este acuzat de omisiunea sesizării, infracţiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31