fbpx
 
USR PLUS Iași cere PNL să îi retragă sprijinul politic lui Mihai Chirica pentru a vota bugetul

USR PLUS Iași cere PNL să îi retragă sprijinul politic lui Mihai Chirica pentru a vota bugetul


USR PLUS Iași a înaintat o serie de cereri liberalilor pentru a vota bugetul municipiului pe 2021. Cea mai importantă dintre acestea este retragerea sprijinului politic acordat primarului Mihai Chirica, relatează Digi24.

USR-PLUS transmite că o alianță poate fi formată numai „împotriva lui Mihai Chirica” și nu pentru susținerea lui.

Primarul Iașului este cercetat în mai multe dosare de corupție și s-a autosuspendat de la conducerea PNL Iași.

Printre solicitările adresate liberalilor se mai numără organizarea de îndată a unui concurs pentru ocuparea poziției de city manager, organizarea de îndată a unui concurs pentru ocuparea poziției de arhitect-șef, organizarea de îndată a unui concurs pentru ocuparea poziției de director executiv al Direcției de Transformare Digitală și Implementare Smart City, acceptarea unui reprezentant din partea USR-PLUS în comisia de recrutare.

Formațiunea mai vrea și publicarea tuturor contractelor de achiziții publice/acordurile-cadru încheiate în ultimii 6 ani, grupate pe secțiuni anuale, inclusiv anexele și, după caz, actele adiționale ale acestora.

În privința transparenței în urbanism, se cere publicarea tuturor certificatelor de urbanism, reglementărilor din Planul Urbanistic General și Regulamentul Local de Urbanism pentru fiecare certificat de urbanism, publicarea avizelor Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, inclusiv motivarea tehnică detaliată în cazul respingerii acestora, publicarea PUZ-urilor, etapelor de consultare publică, autorizațiilor de construire și proceselor-verbale de recepție și edificare.

O altă cerință este angajarea unei firme de audit extern, cu competențe, experiență și renume internațional și realizarea unui audit privind activitățile economico-financiare și de contractare- achiziții a Primăriei Iași și a societăților comerciale aflate în subordinea Consiliului Local Iași în perioada 2016 – 2021, imediat după aprobarea bugetului anului 2021.

Pe 22 aprilie, Consiliul Local Iași a respins proiectul de buget pe 2021, după o ședință de 8 ore. USR-PLUS s-au abținut la vot, iar PNL cu PMP au strâns doar 13 din cele 14 voturi necesare pentru aprobarea bugetului.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31