fbpx
 
Dosar penal și amenzi în urma unui control la un centru pentru vârstnici din Pitești

Dosar penal și amenzi în urma unui control la un centru pentru vârstnici din Pitești


Un dosar penal pentru abuz în serviciu a fost deschis în urma controlului efectuat la un centru pentru persoane vârstnice din Piteşti, fiind aplicate şi mai multe amenzi, a anunţat, vineri, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

„Inspectorii DSP au revenit ieri la locaţie şi au fost surprinşi să găsească angajaţii centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte. Asta, deşi, miercuri, reprezentanţii centrului au declarat şi arătat un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată", a informat prefectul.
El a precizat că a fost verificat şi modul în care se acordă asistenţa medicală, constatându-se că 22 de beneficiari sunt înscrişi la un medic primar geriatrie-gerontologie, iar patru dintre ei nu au mai fost monitorizaţi din anul 2022.
De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat o persoană care lucra la centru fără forme legale, fiind aplicată o amendă de 20.000 de lei. O altă sancţiune, de 3.500 de lei, a fost dată pentru că un angajat avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire.
În plus, DSVSA Argeş a amendat societatea cu 1.200 de lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor.
Prefectul Radu Perianu anunţa, miercuri, că o acţiune de control este în desfăşurare la un centru privat pentru persoane vârstnice din municipiul Piteşti.
„Echipa mixtă de control se află, în aceste momente, la o verificare de urgenţă. Prima instituţie care a ajuns la locaţie este AJPIS. Inspectorii au anunţat că oamenii sunt slabi, se plâng că nu au suficientă mâncare. La subsolul clădirii erau cazaţi 3 beneficiari despre existenţa cărora nu li s-a spus de la început celor din echipa de control. Oamenii erau într-un dormitor", se arăta într-o informare transmisă de Instituţia Prefectului Argeş.
Conform aceleiaşi surse, un beneficiar dormea pe hol, pe o canapea, iar mai mulţi oameni se plâng că nu primesc mâncare suficientă şi că nu sunt lăsaţi să vorbească la telefon cu aparţinătorii.
„Rudele unui beneficiar au confirmat faptul că nu au vorbit cu omul internat, ci doar cu reprezentanţii centrului. În timpul verificărilor, oamenii au spus că ies foarte rar în curtea centrului", se mai menţiona în informare.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31