fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 17 Aprilie 2024

Soț, soții, cumnați, fii și fiice: Primăria și serviciile publice din comună se obțin doar în circuit închis

Primarul Mihai Darabană (PNL) ridică din umeri: „Eu i-am moștenit”

Frapează salariile foarte mari: la Primăria Scânteia se câștigă 16.000 de lei brut, pentru că mulți iau sporul de 50% pentru fonduri europene

Dar comuna abia rulează câteva sute de mii de euro pe an din finanțări UE

E o spoliere în grup organizat: comuna are real 4.000 de locuitori, 1.500 fiind plecați la muncă în străinatate, dar figurează oficial cu 13.000 de locuitori, având înregistrați 8.000 de basarabeni

Drept urmare, salariile din Primărie sunt mai mari, la fel și taxele și impozitele

Primăria are o organigramă de 60 de posturi, pentru de la an la altul sunt tot mai multe neamuri


Publicat in Anchete
Candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă, miercuri seară, că nu este în incompatibilitate şi susţine că simte în continuare susţinerea celor doi lideri ai coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Publicat in Administratie Locala
Nu se pune problema retragerii candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei, afirmă Marcel Ciolacu, care spune că nu a discutat subiectul nici cu Nicolae Ciucă, nici cu Cîrstoiu, și nu au fost alte discuții despre un alt candidat.

Publicat in Parlament
Un bărbat a fost reţinut de procurorii din Petroşani după ce în urmă cu două luni a omorât o femeie şi i-a ascuns trupul pe un teren din apropierea fostului poligon de tragere din Petroşani. Suspectul fusese condamnat anterior pentru omor calificat.

Publicat in Justitie
Poliţiştii vor aduce pe 23 aprilie, din Germania, un bărbat de 53 de ani din Sri Lanka, ce avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către Tribunalul Bucureşti, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de omor în 1991.

Publicat in Justitie
Fostul preşedinte al PSD Vaslui şi al Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, a declarat, miercuri, când a ajuns domiciliul său din comuna Zăpodeni, acolo unde a fost plasat în arest, că perioada detenţiei în penitenciar nu a fost o „problemă foarte mare" pentru că a înţeles care sunt exigenţele.

Publicat in Justitie
Iosif Chircă, fost director general al Sucursalei Electrocentrale Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind acuzat că a primit 5.000 de euro mită de la un om de afaceri.

Publicat in Justitie
Judecătoria Sectorului 4 a respins, miercuri, cererea lui Radu Mazăre de eliberare condiţionată din Penitenciarul Jilava, unde execută o condamnare de 9 ani închisoare, primită în anul 2019 în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia.

Publicat in Justitie
Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat.
Pe 1 februarie 2023, instanța supremă a decis că Dorinel Soare, edil al comunei Niculești din Dâmbovița, a colaborat cu Securitatea. Decizia este definitivă.

Publicat in Administratie Locala
Două sondaje locale făcute în ultima lună, independent unul de celălalt, de două partide importante, AUR şi PNL, relevă două lucruri paradoxale:
- USR conduce în municipiu la votul politic cu 30-33% în ambele sondaje
- singurul lucru care îl ţine pe primar în topul candidaţilor este fragmentarea voturilor

Publicat in Editorial
Pagina 1 din 4