fbpx
 
Centrul de Plasament Bucium, pepinieră de prostituție

Centrul de Plasament Bucium, pepinieră de prostituție


Patru fete apar în ultimele două dosare instrumentate de DIICOT, sesizarea plecând de la un pedagog. Două tinere de la Casa de Copii fuseseră racolate de-o colegă de școală, devenită „peștoaică” din clasa a X-a. Alte două fete din Centrul de Plasament se prostituau într-o garsonieră din Bularga. Proxenetul Zarughevici, din dosarul Salonului de masaj, făcea instructaj cu fetele: „300 e prea mult ora!” Sfat de la fostul președinte PIN Iași: „Condițiile sunt de lux și eu arăt foarte bine fizic”.

 

Fete dintr-un centru de plasament au ajuns pe mâna proxeneților. Elevele au fost racolate chiar de o colegă de liceu. Într-un alt caz, alte două tinere dintr-un centru al Direcției de Protecție a Copilului au fost obligate să se prostitueze într-o garsonieră din Bularga.
Provenite din familii dezorganizate, cu o situație materială precară și aflate în grija statului, două adolescente au ajuns victime ale proxeneților. De pe urma celor două tinere, care erau cazate în Complexul de Servicii Comunitare Bucium și studiau la un liceu din zona Bularga, s-a gândit să profite o colegă de liceu. Informațiile apar în dosarul în care procurorii DIICOT Iași îi anchetează pe soții Gabriela şi Mugurel Mihai Zarughevici, patronii salonului de masaj erotic Xclusive Massage, pentru trafic de minori și proxenetism.

 

Proxenetă în clasa a X-a

Cosmina A., anul trecut elevă în clasa a X-a, ar fi ademenit-o, în septembrie 2016, pe o fată de 17 ani cu invitații în oraș, plătindu-i de fiecare dată consumația. Apoi, i-ar fi cerut să-i restituie sumele. Pentru că fata nu avea bani, Cosmina A. și prietenul ei, Ovidiu C., elev și el la un liceu din aceeași zonă, ar fi obligat victima să se prostitueze pentru a-și plăti datoria.
După ce a postat pe un site un anunț potrivit căruia „Bianca” își oferă serviciile sexuale contra cost, clienții nu au întârziat să apară. Cu ei a discutat Cosmina, care a stabilit și tariful de 100 de lei pentru jumătate de oră de raporturi sexuale normale protejate.
„De fiecare dată când C.A. Cosmina era sunată de vreun client, ea împreună cu prietenul ei o preluau pe persoana vătămată de la şcoală şi o transportau cu autoturismul condus de C. Ovidiu-Constantin la locaţia indicată de client. Pe perioada întâlnirii cu clientul, persoana vătămată era supravegheată îndeaproape de cei doi, care rămâneau în maşină până ce se finaliza întâlnirea. Banii pe care îi primea de la clienţi erau predaţi de victimă numitei C.A. Cosmina, din care uneori îi mai cumpăra şi persoanei vătămate mâncare”, se arată în documentele anchetatorilor.

 

Multe tinere din centre de plasament ajung prostituate, supravegherea instituției fiind aproape inexistentă

 

8.000 de lei în 20 de zile

În perioada, octombrie-noiembrie 2016 victima le-ar fi adus venituri celor doi elevi de 8.000 de lei, practicând prostituția aproximativ 20 de zile și având în jur de 4 clienți pe zi. Cu toate că și-ar fi plătit „datoria”, adolescenții ar fi continuat să o amenințe pe eleva de 17 ani că, dacă va renunța, o vor duce în străinătate pentru a se prostitua.
Pentru a fi mai convingători, ar fi dus-o și în zona „Hala Centrală” și i-ar fi arătat unde se află  salonul de masaj erotic al soților Gabriela și Mugurel Mihai Zarughevici, unde mai multe tinere ar fi practicat prostituția. În apartamentul respectiv ar fi „lucrat”, până în iulie, când au descins anchetatorii, și sora Cosminei A., și ea elevă.



Au mai racolat o fată de la Bucium

Tot Cosmina A. ar fi racolat, în 2015, împreună cu un alt tânăr, o colegă de liceu în vârstă de 15 ani, instituționalizată tot în Complexul de Servicii Comunitare Bucium. Fetei  i s-ar fi promis un loc de muncă la un salon de masaj, în final aflând că trebuie să practice prostituția.
Anchetatorii susțin că este posibil ca elevii proxeneți să se fi ocupat de recrutarea de fete pentru salonul de masaj erotic dar au „considerat în final că e mai profitabil să exploateze ei sexual minorele decât să le plaseze soților Zarughevici”.

Salonul de masaj al lui Zarghevici era pe A. Panu, lângă Finanțe

 

Au sesizat anchetatorii

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași susțin că, în cele din urmă, fata de 17 ani a povestit totul unui angajat al Centrului și au fost sesizați anchetatorii de la Crimă Organizată. Astfel, au fost supravegheați mai întâi cei doi elevi, iar apoi s-a ajuns la salonul de masaj erotic din centrul Iașului.
„Centrele sunt unități deschise. Copiii au dreptul la educație și beneficiază și de învoiri. Sunt încurajați să mențină și legătura cu membrii familiei. Noi, de fiecare dată când am văzut că este o problemă, am sesizat autoritățile competente”, a precizat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.
Fata, care avea 17 ani la data exploatării, locuiește acum împreună cu concubinul ei, iar cea de 15 ani, în prezent având 17 ani, are un copil și este cazată în Centrul „Maternus”. Tânăra urmează să se căsătorească.

 

Patronii au fost arestați

Între timp, ancheta procurorilor DIICOT continuă în cazul soților Zarughevici, aceștia fiind arestați de Tribunalul Iași în 28 iulie. Mugurel Mihai Zarughevici,  fost lider județean al Partidului Iniţiativa Națională (PIN), ar fi racolat fetele, iar soția sa s-ar fi ocupat de angajare, instruire, programarea clienților, remunerarea tinerelor, uneori și de transportul și cazarea acestora.

 

Acuzați de trafic de minori

Sunita Roman și Sergiu Rusciuc au fost trimiși în judecată, în iunie, de DIICOT Iași pentru trafic de minori. Tinerii au fost acuzați că în perioada decembrie 2016-martie 2017 au racolat, cazat și exploatat sexual două minore provenite din centrele de plasament. Acestea întrețineau relații sexuale cu clienții într-o garsonieră din zona Bularga.

 

 

Interceptare: Zarughevici o făcea pe „clientul misterios”

În ziua de 09.05.2017, la ora 18:12:17, ZARUGHEVICI MUGUREL-MIHAI ia legătura cu C.A. OANA şi poartă următoarea discuţie:

CAO           - Alo?

ZMM          - Salut! (își schimbă tonul vocii pentru a nu fi recunoscut și pentru a o testa pe OANA)

CAO           - Bună!

ZMM          - Pentru anunțul ...

CAO           - Da, spune ...

ZMM          - Relații se poate?

CAO           - Da!

ZMM          - Unde ai locația?

CAO           - Al 2-lea bloc lângă Pensiunea PALLAS!

ZMM          - PALLAS! La turn?

CAO           - Nu, nu, al 2-lea bloc de lângă Pensiunea PALLAS cu 4 nivele!

ZMM          - Și prețul?

CAO           - 150 numărul, 300 ora!

ZMM          - 300 e prea mult ora!

CAO           - Îhm, părerea ta, nu și a clienților ceilalți!

ZMM          - Fii cu gura mai mare deschisă și mai ... mai calm pe tine nu ... stresată! Ai înțeles?

CAO           - Nu mă mai panica!

ZMM          - Păi tu te panichezi! Ai auzit?

CAO           - Da!

ZMM          - Fii oleacă mai ... mai așa să-ți prinzi clienții hai vorbim succes!

CAO           - Vreau să închid!

 

Zarughevici le dădea fetelor și sfaturi prin SMS

„Când te întreabă cineva de când ești nouă? Tu le zici că de câteva zile. Nu câteva luni cum i-ai zis lui unul astăzi.”

 „Cu exceptia lui Vlad, la care-i zici 150 nr si 300 ora, la cine sună le zici 150 nr si 200 ora.”

 „Le spui așa: Tariful este de 100 lei finalizarea și 200 lei ora. Condițiile sunt de lux și eu arăt foarte bine fizic.”

 „Sper să înțelegi că avem același interes și eu te ajut să sune și să vină clienții”

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31