fbpx
 
Adina Florea a fost admisă la concursul pentru un post de inspector la Inspecția Judiciară

Adina Florea a fost admisă la concursul pentru un post de inspector la Inspecția Judiciară


Procuroarea Adina Florea de la Secția Specială a fost admisă la concursul pentru un post la inspector la Inspecția Judiciară, potrivit G4Media.

Alți candidați admiși sunt alte nume controversate precum Robert Fleckhammer sau Nicu Marius Vasile. Inspecția Judiciară a scos la concurs 12 posturi de execuție: 4 posturi de inspector judiciar la Direcția de Inspecție pentru judecători și 8 pentru Direcția de Inspecție pentru procurori.

Adina Florea este procuroarea de la Secția Specială care instrumentează dosarele fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, actuală șefă a Parchetului European (EPPO). Deși Înalta Curte a obligat-o pe Adina Florea să soluționeze dosarul extrădării din Indonezia a fostului director FNI, Nicolae Popa, până la data de 1 aprilie 2021, cazul nu este nici până acum soluționat.

Adina Florea a fost ea însăși vizată de o cercetare disciplinară a Inspecției Judiciare după ce CSM a reclamat-o pentru nereguli în instrumentarea dosarelor Kovesi și Alfred Savu (un procuror de la DNA Ploiești). Potrivit unor surse judiciare, cercetarea judiciară a Adinei Florea a fost clasată.

 

Un alt candidat controversat declarat admis la concursul pentru Inspecția Judiciară este procurorul Robert Fleckhammer de la DIICOT, fost șef interimar al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, arată sursa citată.

Procurorul Robert Fleckhammer s-a remarcat prin faptul că, în 2017, a ridicat de acasă, cu mascații, o jurnalistă a postului public de radio sub acuzația de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice. E vorba de Gabriela Scraba, redactorul-șef al redacției muzicale de la Radio România, o doamnă de peste 60 de ani.

Speriată, femeia a recunoscut că i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan un document intern din Radio privind cheltuilelile cu avionul la clasa „business” ale directorului PSD al Radioului public, Ovidiu Miculescu.

Având acasă în întreținere o fată cu dizabilități și temându-se pentru jobul ei, jurnalista a fost de acord să încheie un acord cu procurorul Fleckhammer și să accepte o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Un an mai târziu, judecătoarea Lucreția Postelnicu de la Tribunalul București nu a validat acordul de recunoaștere a vinovăției, considerând că jurnalista a acționat ca un „avertizor de integritate” și a restituit dosarul procurorului, care ulterior, l-a clasat.

Robert Fleckhammer este și procurorul DIICOT care a clasat prima dată dosarul filajului la magistrați și jurnaliști.

 

Un alt candidat admis este procurorul Nicu Marius Vasile. Acesta este fratele avocatului Gil Vasile, soțul Simonei Marcu, fostă șefă a CSM. Riseproject.ro a dezvăluit că Gil Vasile a fost avocatul Tel Drum de unde a încasat suma de 15.200 de lei.

În plus, procurorul Nicu Marius Vasile a demisionat din magistratură pentru a scăpa de o acțiune disciplinară, însă a fost reîncadrat după ce s-a plâns în instanță.

În schimb, judecătoarea Roxana Chiuariu de la Curtea de Apel București nu a fost adminsă la Direcția de Inspecție pentru judecători. Ea este soția avocatului Tudor Chiuariu, fost ministru PNL al Justiției, condamnat penal la 3 ani și jumătate cu suspendare într-un dosar penal legat de Poșta Română.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31