fbpx
 
Polițist din Londra, judecat pentru uciderea rapperului Chris Kaba. Acuzații de rasism, după ce l-a împușcat mortal

Polițist din Londra, judecat pentru uciderea rapperului Chris Kaba. Acuzații de rasism, după ce l-a împușcat mortal


Un poliţist din Londra va fi judecat pentru împușcarea mortală a unui tânăr de culoare. Incidentul a avut loc acum un an, iar acum ofițerul a fost inculpat.

Parchetul - Crown Prosecution Service (CPS) a autorizat inculparea pentru omucidere după o examinare atentă a elementelor de anchetă, a precizat într-un comunicat Rosemary Ainslie, şefa diviziei speciale a parchetului, transmit AFP, Reuters şi dpa, preluate de Agerpres.

Moartea lui Chris Kaba, în septembrie 2022, a generat o serie de manifestaţii la care s-a cerut „dreptate" şi care au relansat dezbaterea privind rasismul în rândurile Scotland Yard.

Crown Prosecution Service (CPS) a autorizat inculparea pentru omucidere după o examinare atentă

Ofiţerul în cauză, identificat doar după numărul serial NX121, urmează să se prezinte joi la tribunalul Westminster.

Chris Kaba, un rapper în vârstă de 24 de ani, a fost lovit pe 5 septembrie 2022 de un glonţ care a trecut prin parbrizul maşinii sale pe o străduţă din sudul Londrei, în timp ce era urmărit de o maşină de poliţie şi o alta îi bloca drumul. Tânărul a murit la spital câteva ore mai târziu.

Poliţia a indicat că vehiculul pe care îl conducea Kaba - şi care nu îi aparţinea acestuia - fusese implicat în zilele precedente într-un incident cu arme de foc. Poliţistul care a tras a fost suspendat.

Este un fapt rar în Anglia ca un poliţist să fie urmărit pentru omucidere.

Potrivit asociaţiei caritabile INQUEST, din 1990 au fost înregistrate 1870 de decese în custodia poliţiei sau în urma unui contact cu poliţia, dar într-un singur caz s-a ajuns la condamnarea unui ofiţer: în 2021, Benjamin Monk a fost condamnat pentru uciderea fostului fotbalist profesionist Dalian Atkinson, decedat în 2016 după ce a fost ţintit peste jumătate de minut cu un pistol cu electroşocuri şi lovit în cap.

Poliţia londoneze se confruntă pe de altă parte cu o criză de încredere din partea populaţiei, ca urmare a unei serii de abuzuri comise de poliţişti, între care violarea şi uciderea unei femei în vârstă de 33 de ani, în martie 2021, arată sursele citate.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31