fbpx
 
Doi bărbaţi din București, reţinuţi după ce ar fi vândut online îmbrăcăminte şi parfumuri de brand, posibil contrafăcute

Doi bărbaţi din București, reţinuţi după ce ar fi vândut online îmbrăcăminte şi parfumuri de brand, posibil contrafăcute


Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti după ce, împreună cu o femeie, ar fi comercializat online îmbrăcăminte şi parfumuri cu sigla unor mărci cunoscute, produse fiind însă, cel mai probabil, contrafăcute.

Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

„În fapt, în cursul anului 2023, trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani, ar fi comercializat, prin intermediul unor conturi create pe reţelele de socializare, produse de îmbrăcăminte şi parfumuri, purtând însemnele unor mărci consacrate, susceptibil a fi contrafăcute. Din cercetări, s-a stabilit că toate comenzile ar fi fost plasate, atât prin intermediul reţelelor de socializare, prin transmiterea unui mesaj, cât şi prin intermediul unei aplicaţii de mesagerie, iar produsele postate, ce purtau însemnele unor mărci consacrate, nu aveau o descriere sau un preţ de vânzare, potenţialul client fiind îndrumat să contacteze vânzătorul în privat, prin cele două modalităţi”, a arătat sursa citată.

De asemenea, persoanele care administrau pagina ar fi pus la dispoziţie o adresă din Sectorul 5, unde bunurile puteau fi vizualizate şi probate de către potenţialii clienţi.

Astfel, miercuri a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificate 690 de produse de îmbrăcăminte şi parfumuri, susceptibil a fi contrafăcute, AWB–uri aferente livrărilor efectuate printr-o firmă de curierat, laptopuri, precum şi 600 de euro şi 40.920 de lei.

Suspecţii au fost duşi la audieri, iar ulterior cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31