fbpx
 
Agent de poliție din Tulcea condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru corupție

Agent de poliție din Tulcea condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru corupție


Un agent de poliţie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie, printr-o sentinţă definitivă a instanţei, a informat luni Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Tulcea.

Potrivit sursei menţionate, Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondat apelul formulat de inculpatul în cauză, la data faptelor agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Tulcea. Curtea de Apel a emis hotărârea definitivă împotriva acestuia, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, prin care a fost condamnat la patru ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o durată de trei ani, ca pedeapsă complementară.
„Agentul de poliţie (...), în intervalul de timp martie - mai 2018, a primit de la două persoane din comuna Ciucurova, judeţul Tulcea, sume de bani necuvenite pentru sine, indirect (prin intermediul unui alt inculpat, la data faptelor agent de poliţie în cadrul I.P.J. Tulcea), lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea care urma să testeze trei persoane, din aceeaşi localitate, în vederea obţinerii permisului de conducere. În acest sens, agentul a promis că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv (...), suma de bani primită de traficantul de influenţă fiind de câte 900 de lei în cazul a doi dintre candidaţi, respectiv de 200 de euro unui alt candidat. (...) În perioada de timp martie - mai 2018, a primit de la o persoană din aceeaşi comună, pentru sine, suma de 900 de lei, indirect (prin intermediul unui agent de poliţie), în legătură cu îndeplinirea îndatoririle sale de serviciu (în legătură cu promovarea acestuia la proba practică de obţinere a permisului de conducere auto), întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită", reiese dintr-un comunicat transmis de SJA Tulcea.
Cauza a fost disjunsă în urma desfăşurării activităţilor procedurale privind infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă săvârşite în aceeaşi perioadă de către doi agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie al comunei Ciucurova, judeţul Tulcea.
„Iniţial, cauza a fost deschisă ca urmare a activităţilor investigative şi sesizarea din oficiu a ofiţerilor de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea, care ulterior au fost delegaţi de procuror să desfăşoare multiple activităţi procedurale în acest caz", se mai arată în comunicat.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: