fbpx
 
Procurorii din dosarul violențelor de pe 10 august, cercetați disciplinar

Procurorii din dosarul violențelor de pe 10 august, cercetați disciplinar


Șeful Secției Parchetelor Militare din Parchetul General și alți doi procurori militari care au instrumentat dosarul violențelor de la mitingul din 10 august sunt cercetați de Inspecția Judiciară. Unul dintre ei este cel care a fost la mitingul diasporei și apoi a decis să se sesizeze din oficiu. Doi dintre procurori sunt acuzați că ar fi delegat alți magistrați să lucreze în acest dosar, încălcând astfel decizii interne ale procurorului general, iar procurorul care a mers în Piața Victoriei este acuzat că nu ar fi trebuit să meargă acolo fără să își anunțe superiorii.
Inspecţia Judiciară (IJ) a anunțat marți că a fost declanșată acțiunea disciplinară în cazul şefului Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul General, Gheorghe Cosneanu și a procurorilor Codruț Mihalache şi Bogdan Ciprian Pîrlog de la Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucureşti (PMTMB). Acestora li se impută că nu au respectat dispoziţiile și deciziile cu caracter administrativ dispuse de procurorul general, în gestionarea dosarului privind violențele din 10 august.

În ceea ce îl privește pe procurorul Codruţ Mihalache, inspectorii susțin că acesta a dispus delegarea procurorilor Ionel Corbu, Radu Cazacu şi Adrian Mihai Vornigescu de la PMTMB, încălcând un ordin al procurorului general prin care se interzice efectuarea actelor de urmărire penală prin delegarea procurorilor din cadrul parchetului de la care s-a dispus preluarea unui dosar.

În ceea ce îl priveşte pe procurorul Gheorghe Cosneanu, Inspecția Judiciară spune că acesta i-a desemnat pe procurorii Ionel Corbu şi Marian Văetişi, delegaţi de la PMTMB la Secția Parchetelor Militare (SPM) să instrumenteze acest dosar, încălcând ordinul procurorului general. Potrivit IJ, inspectorii au constatat că, "prin raportare la situaţia personalului şi a volumului de activitate constatate la SPM şi PMTMB, delegarea procurorilor nu numai că nu se impunea, dar a fost chiar lipsită de oportunitate". Mai multe amănunte aflați 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: