fbpx
 
Cine sunt cei zece ieșeni morți după ce au băut spirt contrafăcut

Cine sunt cei zece ieșeni morți după ce au băut spirt contrafăcut


Ancheta privind decesele celor zece persoane din Iaşi care au băut spirt sanitar contrafăcut a provocat panică printre locuitorii comunelor afectate.

Zece oameni au murit la Iaşi în ultimele zile după ce au consumat spirt sanitar fabricat cu alcool metilic. O anchetă este în desfăşurare, fiind vizată societatea de distribuţie cu sediul în Bucureşti administrată de oameni de afaceri de origine arabă.   

Patru dintre victimele înregistrate la Iaşi provin din localitatea Stolniceni Prăjescu. Potrivit informaţiilor furnizate de medici, toţi au decedat din cauza faptului că au consumat spirtul sanitar contrafăcut, scrie „Adevărul”.  

„Se vehiculează patru decese în comuna noastră. Dar nu ştim dacă din cauza acestui lichid sau din cauza a ceea ce au consumat ei, mâncare sau nu ştiu. Ştiu că alcoolul sanitar este pentru uz extern, nu ştiu ce au găsit ei la analize. Cei care au decedat nu erau rude, locuiau separat. Erau oameni ai câmpului, îşi munceau pământul, erau legumicultori, deci nu erau nişte depravaţi”, a declarat Costel Hugianu, primarul comunei Stolniceni Prăjescu, pentru sursa citată.  

În satul Brăteşti, comuna ieşeană Stolniceni Prăjescu, au murit luni, 20 aprilie, trei persoane din cauza consumului de alcool sanitar. Ulterior, miercuri, 22 aprilie, a mai decedat una.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziţionat alcool sanitar, de pe raza municipiului Bucureşti, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăţi de pe raza judeţului Iaşi. În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizele efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar şapte persoane au fost conduse la audieri", precizează IPJ Iași.

Spirtul a fost cumpărat de un om de afaceri din Iași de la cetățeni arabi din București.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: