fbpx
 
Clipe de groază pentru o tânără însărcinată din Sighișoara: a ajuns cu hemoragie la Urgențe, unde a fost tratată cu indiferență

Clipe de groază pentru o tânără însărcinată din Sighișoara: a ajuns cu hemoragie la Urgențe, unde a fost tratată cu indiferență


Este anchetă internă la Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Sighișoara, după ce o femeie însărcinată acuză că a fost tratată cu indiferență și că a primit doar un soi de consult prin telefon, pe un scaun în sala de așteptare.

Tot prin telefon i s-ar fi transmis că, cel mai probabil ar fi nevoie de o întrerupere de sarcină pe cale chirurgicală. Îngrozit de cele petrecute, soțul și-a luat partenera cu mașina personală și a mers direct la spital în Târgu Mureș, relatează Știrile PRO TV.

Diana, în vârstă de 28 de ani este însărcinată în nouă săptămâni și povestește că a trecut prin clipe de groază imediat după ce pe 2 ianuarie a observat că sângerează. Tânăra spune că, speriată a sunat inițial la 112 și i s-ar fi spus că mai durează până când o va prelua un echipaj pentru că nu sunt ambulanțe libere. În acel moment a decis că timpul e prețios, iar soțul a dus-o cu mașina lor la spital. Aici însă s-a izbit de indiferența cadrelor medicale.

Diana Ioana Simon, pacientă: „M-au invitat să iau loc pe scaun în sala de așteptare și am zis că nu pot să stau pe scaun trebuie să mă întind pentru că pierd sânge. Am solicitat să vină cineva, medicul a vorbit cu mine la telefon și explica procedura. A devenit foarte iritat, mi-a precizat faptul că trebuie să urc pe secție, cu hemoragie. Mi-a dat de ales, dacă îmi convine să urc, că cel mai probabil, la cum sângerez trebuie să vă chiuretez. Dumnealui are puterea de a da un dignostic prin telefon, aș vrea să știu şi eu ce înseamnă „primiri urgențe"?”

Simon Alpár Mihály, soțul pacientei: „Am insistat să vină un medic, una dintre doamne l-a sunat pe doctorul de gardă. A solicitat să se înmâneze telefonul soției pentru a avea o discuție telefonică cu dânsa. Doctorul a zis că cine este e să schimbe conduita medicală, și dacă vrea să se interneze bine, dacă nu, nu.”

Pentru că medicul a vorbit cu tânăra doar la telefon și i-a zis că abia după internare o va consulta, soțul a ales să plece cu ea, cât mai repede, spre un spital din Târgu Mureș, la 60 de kilometri distanță.

Aici tânăra a fost rapid preluată, consultată şi tratată pentru a i se opri hemoragia, astfel încât fătul nu a fost pus în pericol.

Viitorii părinți au făcut plângere la conducerea spitalului din Sighișoara. Imediat a fost demarată o anchetă internă. Contactat telefonic, medicul de gardă nu a dorit să ofere un punct de vedere.

Dr. Tanaszi Sarolta, manager spital Sighișoara: „Vom lua măsurile care se impun, fiind zi de sărbătoare medicul de gardă preia toate cazurile și le gestionează".

Ancheta este în curs de derulare.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31