fbpx
 
Un ieșean și-a ucis câinele cu sălbăticie pentru că alți câini din sat intrau în curtea lui

Un ieșean și-a ucis câinele cu sălbăticie pentru că alți câini din sat intrau în curtea lui


Este anchetă la Iași, acolo unde un bărbat și-a ucis cu sălbăticie câinele din curte. Omul era deranjat că alți câini din sat intrau în curtea lui, fără gard, și se jucau cu bietul animal, ținut în lanț. Acum are dosar penal și riscă închisoarea.

Fapta îngrozitoare a avut loc în comuna Gorban, zilele trecute. Un vecin a sesizat primăria, după ce a văzut cum individul, în vârstă de 59 de ani, și-a omorât cu toporul câinele din curte, relatează Știrile PRO TV.

În scurt timp, la casa suspectului au ajuns polițiștii, care au găsit trupul animalului îngropat. Animalul era bun și credincios, nu de puține ori a fost văzut urmându-l prin sat, și așteptându-l pe oriunde se ducea omul cu treburi.

Ștefan Isari, primarul comunei: „Tot pentru acte de violență a fost ridicat de poliție de la primărie și animalul a stat și l-a așteptat opt ore. Același cățel, pe care l-am dus eu la DSV decapitat. Este o persoană violentă, nu se integrează în societate, cu tulburări grave de conportament”.

Bărbatul spune că l-a ucis pentru că era deranjat de alți câini, care intrau în curtea fără gard, să se joace cu bietul animal, ținut în lanț.

George Ciudin, stăpânul câinelui ucis: „Toți câinii sunt în ogradă la mine. Până la urmă, câinele meu îl omor și poate se duc ceilalți, dar de unde, stau acolo la mine. Sunt câini vagabonzi din sat de la noi, eu nu am gard acolo. În grădină am pus ceapă, cartofi, și ei fac acolo ce vor. Dacă îl ucid pe ăsta, ceilalți vor dispărea. Iaca, nu au dispărut”.

La cererea polițiștilor, trupul câinelui a fost verificat de medicii de la Direcția Sanitară Veterinară.

Gabriel Ciobanu, director DSV Iași: „Poliția Gorban a venit cu o ordonanță pentru expertiză medico-legală a unui cadavru de câine, care ar fi fost lovit de proprietar. La prima expertiză, acesta suferea un traumatism cranio-cerebral. Este o infracțiune rănirea, schingiuirea animalului. Uciderea lui cu intenție se pedepsește cu închisoare sau amendă”.

Pe numele individului, polițiștii au deschis un dosar penal pentru uciderea fără drept a animalelor și așteaptă rezultele finale ale necropsiei, pentru a decide luarea unei măsuri în cazul său.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31