fbpx
 
eBihoreanul.ro eBihoreanul.ro

Descoperire uimitoare făcută într-o pădure din Bihor. A aparținut unei persoane înstărite, din Epoca Medievală


Un entuziast de istorie din Oradea, cu ajutorul unui detector de metale, a descoperit într-o pădure din apropierea localității bihorene Brusturi un inel de aur din Epoca Medievală, alături de alte obiecte valoroase din bronz și fier.

Obiectele, printre care se numără un inel de aur, un inel de bronz, o bucată dintr-o brățară de bronz, o cataramă din bronz, câteva piese din fier și două amnare utilizate pentru aprinderea focului, au fost găsite la o adâncime de aproximativ 25 de centimetri în pământ, scrie ebihoreanul.ro.

Conform legii, bărbatul a predat obiectele de valoare la primăria din Brusturi, iar acestea au fost preluate de Direcția Județeană pentru Cultură Bihor (DJC). Specialiștii muzeului local, Muzeul Țării Crișurilor, vor efectua studii aprofundate asupra obiectelor.

Printre descoperirile anterioare ale bărbatului se numără bucăți de topoare celtice datând de acum 3.000 de ani și dinari romani din argint, expuse acum în Muzeul Țării Crișurilor.

Conform procedurii legale, cei care descoperă obiecte valoroase sunt obligați să anunțe autoritățile locale în termen de 72 de ore. După preluarea acestora de către DJC, experții vor efectua analize și evaluări detaliate, iar obiectele pot deveni exponate în muzee. Descoperitorii sunt recompensați cu 30% din valoarea obiectelor, sau chiar cu 45% în cazul unor descoperiri deosebit de importante, în termen de 18 luni de la scoaterea acestora la lumină.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31