fbpx
 

Items filtered by date: Luni, 31 Iulie 2017

Luni, 31 Iulie 2017 22:14

11 motive care ne sug de energie

Omul este un sistem energetic deschis, în corpul uman existând un flux permanent de energie și substanță, cu mediul înconjurător, care se deplasează de la exterior către interior și invers. Există anumite sentimente, emoții și acțiuni care ne seacă pur și simplu de energie, iar altele care ne dau bunăstare și vitalitate.

 

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, oamenii erau mai fericiți acum două decenii față de prezent, deoarece acum aceștia experimentează prea mult lucruri care sunt mari consumatoare de energie inutilă, iar factorii de stres din spatele acestor acțiuni generează sentimente și emoții tot mai puternice. “Oamenii sunt tot mai apatici. Dorm mai puțin, mănâncă mai prost, nu își gestionează bine timpul, stau prea mult la calculator, cu ochii în telefonul mobil, lucrează haotic, iubesc haotic, vorbesc haotic. Haosul, în genere, este mare consumator de energie, atât fizică, dar mai ales psihică. Am uitat cum este să ne dozăm energia, am uitat cum este să ne bucurăm de lucrurile mărunte, am uitat să ne relaxăm, trăim într-un stres continuu pe o perioadă lungă de timp. Acest lucru conduce la oboseală cronică, pierderi de memorie, anxietate, depresie și, până la urmă, toate aceste stări se somatizează și se transformă în boli fizice”, explică psihologul.

 


Publicat in Familie
Un tânăr a fost atacat cu un ciocan în centrul orașului Cluj Napoca, polițiștii fiind în alertă după mai multe amenințări ale agresorului.

 


Publicat in Social
Omul de afaceri Alin Șimota, dat în urmărire internaţională la începutul anului 2016, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră de la Aeroportul Otopeni, la controlul vamal. Potrivit magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara, afaceristul trebuia să termine o condamnare de doi ani de închisoare, dată în 2014. În toată această perioadă, Alin Simona a fost în Dubai.

 

Șimota a fost încarcerat în Penitanciarul Rahova.

 


Publicat in Justitie
Guvernul vrea să plafoneze pensiile speciale, din cauza diferenţelor uriaşe din sistem. Cea mai mare pensie ajunge acum la aproape 34.000 de lei pe lună - o încasează un magistrat din sistemul militar. Pensii mari au diplomaţii, funcţionarii parlamentari, magistraţii şi cei care au lucrat în sistemul bancar. Profesorii şi doctorii sunt la coada clasamentului.

 

Pensiile speciale se actualizează în prezent la fiecare majorare a veniturilor dintr-un anumit domeniu. Acest lucru înseamnă că avem persoane care primesc până la 34.000 de lei pe lună.

 


Publicat in Fiscalitate
Nici nu au plecat bine din sistem şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, şi directorul-adjunct economic Ioan Balaure, pe fundalul ordonanţei de urgenţă privind pensiile speciale pregătite de Guvern, că alţi zece generali SRI au luat o decizie similară.

 


Publicat in Presedintie
Protest spontan la Spitalul din Bârlad. Nemulţumite că nu şi-au mai primit tichetele de masă, zeci de cadre medicale au ieşit în curtea unităţii sanitare şi au cerut demisia managerului. Cel care a vorbit însă cu oamenii a fost primarul, care a încercat să calmeze spiritele. Instituţia are datorii de peste şase milioane de lei, iar angajaţii se plâng că managerul le taie salariile ca să le acopere.

 


Publicat in Moldova
Echipele Citadin SA vor face lucrări de asfaltare marți și miercuri, 1 și, respectiv, 2 august, între orele 6.00 și 18.00, funcție de condițiile meteorologice, pe stradela Silvestru. În perioadele menționate circulația auto pe stradela Silvestru va fi închisă.

 


Publicat in Administratie Locala
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, judeţul Botoşani, au depistat la controlul de frontieră doi cetăţeni moldoveni care au prezentat permise de conducere false.

 

În data de 29 iulie a.c., în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, județul Botoșani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean Adrian T., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui microbuz marca Dodge Sprinter, înmatriculat în Moldova.

 


Publicat in Moldova
În urma sentințelor primite vineri, doi dintre șefii Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa" (UMF) Iași au fost nevoiți să renunțe la funcții. Daniela Druguș, directorul administrativ, a demisionat, iar Adrian Ciureanu, directorului Centrului de Comunicații s-a suspendat timp de 6 luni.

 


Publicat in Justitie
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că a fost în concediu în trei ţări, cu mii de români, şi a pescuit, informează News.ro.

 


Publicat in Parlament
Pagina 1 din 4

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31