fbpx
 
Tulică a făcut milionari din pix și vrea înapoi la Primărie. Două blocuri fără autorizație pentru care încă nu a fost trimisă în judecată

Tulică a făcut milionari din pix și vrea înapoi la Primărie. Două blocuri fără autorizație pentru care încă nu a fost trimisă în judecată


Mihaela Tulică, pusă șefă la Control Urbanism de cumătrul ei, primarul Mihai Chirica, a semnat edificări și recepții la blocuri fără autorizație, în stil haiducesc

A fost trimisă în judecată de DNA în Dosarul Plugaru, după 4 ani de la dezvăluirile din REPORTER DE IAȘI

Tupeu maxim: cere în instanță reîncadrarea pe același post, spunând că este discriminată

Cum motivează cererea de a fi reangajată: nu va mai semna edificări falsificate, luându-i-se atribuțiile

În martie anul acesta, REPORTER a mai dat două exemple scandaloase: blocuri din Moara de Vânt, fără PUZ, fără autorizație, intabulate fraudulos prin semnatura Mihaelei Tulică. Profiturile dezvoltatorilor au fost de sute de mii de euro

DNA încă nu i-a făcut dosar penal și pentru aceste blocuri, trase la indigo după cazul Afacerii Vixen

Mihaela Tulică, șefa suspendată a Serviciului Control Urbanism de la Poliția Locală, cere în instanță să fie repusă în drepturi. Motivul principal: Poliția Locală nu se mai ocupă în prezent de edificări, deci nu ar mai interacționa cu domeniul pentru care a fost trimisă în judecată.
Pe 13 octombrie 2022, Direcția Națională Anticorupție a anunțat trimiterea în judecată a polițiștilor locali Georgel Grumeza, director adjunct, Mihaela Tulică, șef serviciu, și Adrian Hrițcu. Grumeza a fost suspendat din funcție de către Mihai Chirica, iar Tulică și Hrițcu de șeful Poliției Locale, Liviu Zanfirescu.
DNA a menționat în rechizitoriu că, în perioada 18 iulie 2016 – 28 decembrie 2017, angajații Poliției Locale au semnat în fals, pentru Elena Condurache, cinci certificate de atestare a edificării unor imobile. Ce spun procurorii că a făcut pentru Condurache este identic cu semnarea edificării altor două blocuri din Moara de Vânt.

Blocul lui Ștefan Popescu, făcut pe autorizație de casă. Caz identic ca la blocul Vixen

Tulică se consideră discriminată

Mihaela Tulică a fost suspendată din funția de șef al Serviciului Control Urbanism din Poliția Locală imediat ce dosarul său în care este acuzată că a semnat edificări în fals a fost trimis în instanță. Liviu Zanfirescu a aplicat în cazul ei o prevedere a Codului Administrativ care prevede suspendarea din funcția deținută imediat ce un funcționar este trimis în judecată.
Ce spune Tulică în contestația sa: „Decizia de suspendare nu conține perioada pentru care se aplică aceasta
, este primul argument folosit de fosta șefă a Corpului de Control, vară de-a doua cu primarul și cumătră a acestuia.
În al doilea rând, ea menționează că în cazul altor funcționari trimiși în judecată nu s-a luat decizia suspendării.
Suspendarea are caracter discriminatoriu. În cazul altor funcționari publici inculpați în dosare penale angajatorii, instituții publice, nu au luat decizia suspendării raporturilor de serviciu, au precizat avocații Mihaelei Tulică.

Mihaela Tulică a fost paznic la Primărie, apoi avansată ca șef Control Urbanism în Poliția Locală. Este trimisă în judecată de DNA

Vrea să fie reangajată pentru că atribuțiile au fost schimbate

În cererea de anulare a deciziei de suspendare șefa Controlului Urbanism menționează că acuzațiile din dosarul DNA nu mai au legătură cu actualele atribuții de serviciu. „Acuzațiile vizează că am semnat, în perioada iulie 2016 - decembrie 2017, cinci înscrisuri pe care DNA Iași le-a apreciat ca fiind certificate de atestare a edificarii construcției cu încălcarea art 37, alin. 1 Legea 7/1996. Așa cum a arătat Primăria Iași prin adresa 16100/8.02.2022, atribuțiile privind eliberarea certificatelor de edificare și a proceselor verbale de recepție parțială și la terminarea lucrărilor au fost, până în 2018, în sarcina Poliției Locale Iași, susține Tulică, prin intermediul avocaților.
Aceștia au mai spus că era în sarcina Mihaelei Tulică să semneze edificări false:
Așadar, reclamanta a realizat faptele de care este acuzată în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, așa cum au fost stabilite de Primăria Iași, instituția tutelară a Poliției Locale, scriu avocații.
Pe de altă parte, ei invocă faptul că, din 2018, aceste atribuții nu mai sunt în sarcina reclamantei și nici a instituției angajatoare:
Deci,în prezent nu poate interfera direct cu această activitate de care este acuzată.
Ultima linie a apărării ei în cazul suspendării este că dosarul ar fi în cameră preliminară, când judecătorul verifică doar legalitatea urmăririi penale, nu fondul.
Prin urmare, scopul rechizitoriului ca act de sesizare a instanței este suspendat în această perioadă de cameră preliminară, iar din această perspectivă dispozițiile privind suspendarea nu produc efecte, mai scriu avocații.

Mihaela Tulică vrea să fie din nou angajată la Control Urbanism deși a semnat falsuri grosolane: edificarea la blocul lui Ștefan Popescu în care se acredita faptul că este respectată autorizația de construcție

Tulică a semnat pentru un bloc pe autorizație de casă

Numele Mihaelei Tulică nu se leagă doar de blocurile intabulate ilegal de Anca Elena Condurache. Numele ei apare și într-un alt caz în care procurorii nu au deschis oficial o investigație.
Ștefan Popescu a cumpărat două parcele de teren în Moara de Vânt, având PUZ aprobat din 2013. Reglementarea conținea zeci de terenuri pentru care s-a permis construirea de „locuințe izolate în regim individual”. Adică doar case.
În baza acestui PUZ, pe 3 decembrie 2015, Ștefan Popescu a primit de la Primărie o autorizație de construire pentru o casă cu șase dormitoare. Constructorilor le-a „scăpat piciorul pe accelerație” și le-a ieșit, din casa autorizată, un bloc cu 11 apartamente.
Imobilul a fost intabulat prin semnăturile cuplului Mihaelei Tulică - Andrei Spînu, exact ca în cazul blocurilor făcute de Condurache. Aceștia au semnat certificatul la 4 luni de la emiterea autorizației.
Falsul este primitiv: în autorizația de construire, regimul de înălțime era D+P+M, iar în edificare P+2E+M (un etaj în plus). În Autorizația de Construcție, amprenta clădirii era de 225 mp, iar în edificare a crescut la 270 mp (45 mp suplimentar).Suprafața construită desfășurată aprobată a fost de 675 mp, iar în edificare de 958 mp (plus 283 mp).

Andrei Spînu (dreapta) era inspectorul care făcea recepții la blocurile lui Ștefan Popescu (centru)

Falsuri cât roata carului

Același Ștefan Popescu a obținut, în martie 2016, în baza aceluiași PUZ din 2013, altă autorizație pentru „construire locuință individuală”. În iulie 2016, Popescu a vândut terenul, cu tot cu AC, Andreei Ungureanu.
Pe 14 martie 2017, Mihaela Tulică (șefa) și Andrei Spînu (inspectorul) au semnat certificatul de atestare a edificării, admițând totuși că pe teren a fost construită o locuință colectivă (bloc). Însă, în act este menționată autorizația de construire emisă cu un an înainte care prevedea locuință individuală.
Adică Tulică și Spînu au spus că o casă cu șase dormitoare și un bloc cu 13 apartamente cât a rezultat la finalul lucrărilor sunt același lucru. Imobilul a fost, de asemenea, intabulat.

Article image
Primul beneficiar a fost Ștefan Popescu, membru al Grupării Pașcani: a construit bloc cu trei etaje și 11 apartamente în loc de casă individuală Nu s-a complicat cu PUZ și autorizație de bloc. În patru luni de la demararea lucrărilor avea deja edificarea de la șefa Control Urbanism și s-a apucat de vândut apartamentele din Moara de Vânt Al doilea bloc e tot pe o parcelă a lui Ștefan Popescu: 13 apartamente pe autorizație ...
Autor Cezar Moraru Anchete 23 Martie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31