fbpx
 
SC Fotbal s-a desființat doar cu numele

SC Fotbal s-a desființat doar cu numele


Finul lui Iacoban e președinte CA la firma-fantomă a Primăriei și ia salariu bine-mersi. O misterioasă doamnă Jeni Gamen este oficial desemnată să se ocupe de transferul spațiilor la Primărie, dar spune că n-are nicio atribuție. Au trecut trei luni și nu s-a mișcat un pai. În continuare, se plătesc salarii la SC Fotbal SA.

 

Cele 41 de spații comerciale aflate în gestiunea SC Fotbal SA nu au ajuns nici acum în patrimonial Iașului. Au trecut 3 luni de la aprobarea hotărâriii de Consiliu Local privind trecerea acestor spații la Primărie, dar acel act încă nu și-a produs efectele. În schimb, președinte al CA al SC Fotbal SA este chiar finul fostului deputat, Sorin Iacoban.

 

Teoretic e urgență

Proiectul de hotărâre privind încetarea calităţii Municipiului Iaşi de acţionar la SC Fotbal SA, stingerea dreptului de uzufruct şi preluarea în administrare directă a spațiilor comerciale, aprobată în aprilie 2017, nu și-a produs nici acum efectele. Deși în hotărâre se specifică faptul că se mandatează reprezentanţii Consiliul Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Fotbal SA să iniţieze şi să aprobe cu

celeritate toate operaţiunile aferente încetării calităţii de acţionar a municipiului Iaşi la această societate, la începutul acestei săptămâni încă se făceau demersuri pentru retragerea acțiunilor.

„SC Fotbal SA va dispune toate măsurile astfel încât să nu întârzie termenul de predare a spațiilor, în caz contrar fiind răspunzătoare pentru orice prejudiciu adus bugetului public și pentru orice vătămare a intereselor autorității locale”, se arată în proiectul de hotărâre, fără însă a se regăsi în respectivul act administrativ și data până la care ar fi urmat să se facă predarea de gestiune.

 

Doamna din imagine, Jeni Gamen, spune că nu se ocupă de SC Fotbal SA. Suntem în Zona Crepusculară

 

CL aprobă dar nu se aplică

Consilierii locali duc o muncă zadarnică atunci când este vorba de aflat efectele hotărârilor pe care le-au aprobat. „După acea ședință de Consiliu Local, în care am aprobat proiectul și am discutat ce să facem cu aceste spații, să le vindem, să le închiriem sau concesionăm, nu s-a întâmplat nimic. Toată lumea aștepta ca Primăria să pună în executare această hotărâre într-o perioadă relativ scurtă, dar au trecut 3 luni și… nimic”, a declarat consilierul Ciprian Bostan, care a promis că va face o interpelare scrisă cu privire la stadiul procesului de transfer a acelor bunuri imobile în proprietatea Municipiului Iași

 

„Jeni Gamen se ocupă”

Căutând responsabilul desemnat pentru lichidarea SC Fotbal SA, REPORTER DE IAȘI a fost direcționat către „doamna Jeni Gamen, ea se ocupă”.

Aceasta însă a negat categoric orice atribuție: „Nu am eu mandat. Nu pot vorbi momentan. Nu sunt eu cea în măsură care pot vorbi. Nu e adevărat că sunt plătită din bani publici. Nu eu sunt administratora. Ați fost informat greșit. Vă voi aduce hârtia”, ne-a răspuns, total incoerent, Jeni Gamen.

Întrebată fiind de activele societății și de angajații plătiți din bani publici, femeia a spus că, momentan, societatea este condusă de Consiliul de Administrație, al cărui președinte este Marian Nistor, finul fostului deputat Sorin Iacoban, prieten apropiat al primarului Mihai Chirica.

„Nu eu sunt cea care pot discuta cu dumneavoastră. Nu am cum să discut mai mult pentru că sunt într-un loc unde nu am cum să vorbesc. Vă facem adresa și vă chemăm să o ridicați”, ne-a spus Jeni Gamen, ca într-un film absurd, refuzând să își decline calitatea pe care o are în cadrul societății.

Marian Nistor nu a putut fi contactat până la închiderea ediției.

 

Marian Nistor (al treilea de sus) era membru CA, acum a fost avansat ca președinte. Face parte din cercul liderilor din Primărie

 

Clienții SC Fotbal SA

Obiectul de activitatea al SC Fotbal SA este de subînchiriere a unui număr de 41 de spaţii centrale deţinute de municipalitate, iar veniturile realizate sunt direcţionate către echipa de fotbal CSMS Iaşi, prin intermediul Fundației pentru Sport. Printre chiriașii tradiționali ai spațiilor gestionate de SC Fotbal SA se numără SC Micul Verde/ Cafeneaua Piața Unirii, SC Select Grup, a omului de afaceri Constantin Bența, SC Unic 91 SRL, SC Casa Italiana Martino, Moldova Travel, Golden Fish, Medica MV, Ami Viva LM, SC ICRTI SA, Impex Romcatel- Cercetare-Proiectare, SC Agrochim, SC Acum SRL sau Real Fresh SRL.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31