fbpx
 
Drept de semnătură blocat pentru Sevil Shhaideh, secretarii de stat demiși din Ministerul Dezvoltării

Drept de semnătură blocat pentru Sevil Shhaideh, secretarii de stat demiși din Ministerul Dezvoltării


Sorin Grindeanu a anunţat sâmbătă, într-o declaraţie de presa-fulger la Guvern, că a blocat împărţirea de către Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării şi mâna dreaptă a lui Livu Dragnea, a banilor din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. E vorba despre proiecte de 2 miliarde de lei, pe care Shhaideh anunţase vineri că urmează să-i împartă primarilor şi şefilor de Consilii Judeţene. Grindeanu a anunţat că a demis astăzi toţi secretarii de stat, secretarul general şi pe adjunctul său din Ministerul Dezvoltării.

 

„De azi, Sevil Shhaideh nu mai poate semna nici un act în legătură cu PNDL", a spus Grindeanu.

 

El a atacat-o dur pe fidela lui Dragnea, spunând că timp de cinci luni aceasta „nu a făcut nimic" în legătură cu proiectele depuse de primari pentru PNDL 2. Mai mult, Grindeanu a spus că avertizat-o în urmă cu o lună şi jumătate, dar şi în conferinţă sa de presă de joi, să nu joace "politic" alocările de bani pentru proiecte.

 

Reamintim că Grindeanu a lansat primul avertisment la adresa lui Shhaideh joi seara, după ce coaliţia PSD-ALDE i-a retras sprijinul politic. La doar o zi, Shhaideh a anunţat printr-un comunciat de presă că a dat drumul la robinetul cu bani pentru baronii locali.

 

PNDL (precedat de un program similar, numit PNDI) este un program de investiţii cu bani de la fondul de stat. Programul a fost folosit întotdeauna de partidul aflat la guvernare pentru a recompensa primarii loiali sau pentru a atrage primari de la alte partide. Încă de pe vremea guvernului Boc, acest program a fost aspru criticat de presă, societatea civilă, FMI şi Banca Mondială pentru modul în care erau gestionaţi banii de la stat: alocări fără criterii, selecţie arbitrară, lipsa evaluării privind eficienta chetuielilor etc. Practic, PNDL este unul dintre cele mai puternice instrumente prin care un guvern controlează politic teritoriul

 

Declaraţiile lui Grindeanu:

- Sevil Shhaideh nu a făcut nimic timp de 5 luni pentru primari prin PNDL 2

- Acum o lună şi jumătate am avertizat-o

- Am avertizat-o şi acum 2 zile

- Pentru a înlătura orice urmă, am semnat azi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, pentru secretarul general şi secretarii generali adjuncţi. De azi, Shhaideh nu mai poate semna nici un act în legătură cu PNDL

- Am făcut asta pentru a bloca eventualele abuzuri şi nu pentru a bloca programul

- PNDL va continua, dar doar cu respectarea legii

- O invit luni pe dna Shhaiedeh la o discuţie să-mi explice stadiul programelor

- Ştiu că e un om care, în final, va respecta legea

 

(Sursa: Hotnews.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31