fbpx
 
PSD se pregătește să intre în Pilonul II de pensii

PSD se pregătește să intre în Pilonul II de pensii


PSD schimbă radical sistemul de impozitare si pregăteşte o altă modificare fiscală: impozitul global. Una dintre variantele de lucru este adoptarea unei Ordonanțe de Urgență privind Pilonul II de pensii, mai exact reducerea contribuției la pilonul II în favoarea pensiei de stat.

 

PSD va modifica, din 2018, sistemul de impozitare. Schimbările pe care o să le simţim din plin peste numai 4 luni se discută departe de ochii lumii, într-un loc secret.

 

Modificările la Codul Fiscal sunt în curs de finalizare. Sistemul de impozitare nou care va intra la 1 ianuarie 2018 include trecerea tuturor contribuților la angajat astfel încât brutul să fie egal cu cheltuiala totală angajatorului, iar impozitul pe venit se reduce la 10%.

 

Impozitul global va intra, de asemenea, în vigoare în viitorul apropiat, conform programului de guvernare, însă nu de la 1 ianuarie 2018.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va discuta toate modificările de sistem fiscal cu membrii Guvernului, în Deltă.

 

Partidul social-democrat intenționează să treacă modificările la pilonul II de pensii printr-o Ordonanță de Urgență (OUG). Se vrea reducerea contribuției la pensia privată și transferul banilor către pensia de stat, pilonul I.

 

Se așteaptă ca în două săptămâni va exista un draft al bugetului pe 2018, cu modificările pe care social-democrații le vor face în Codul Fiscal.

 

Rectificarea bugetară ar putea fi pusă în practică în maxim 3 săptămâni.

 

PSD ar fi renunțat la taxa pe produse nocive sănătății, la fel cum a renunțat la taxa de solidaritate. Rămâne în schimb acciza suplimentară la carburanți, introducerea parteneriatului Public-Privat și înființarea fondului suveran de investiții.

 

Toate aceste proiecte urmează să fie adoptate în luna septembrie.

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31