fbpx
 

Senator Cristi Berea: Oamenii lui Costel Alexe și incompetența politică din PNL Iași


Tăcerea președintelui Consiliului Județean Iași ridică mari semne de întrebare, în timp ce apar tot mai multe subiecte despre numirile cel puțin oribile, scandaloase, pe care le-a făcut din funcția de ministru al mediului și președinte al filialei județene PNL. Conul de umbră în care s-a ascuns ilustrul politician liberal trădează sentimentul de vinovăție. Dar și de fugă în fața asumării responsabilității în fața opiniei publice și poate chiar a justiției.

Ceea ce iese la iveală zilele acestea îmi amintește de filmele cu gangsteri din America anilor ‘30. Dar avem și exemple mai recente, din epoca PSD în care numirile se făceau în condiții similare. Sunt convins că dacă domnul Alexe e trezit din somn la o bucată de noapte și este întrebat repede din ce partid face parte, nu va ști să aleagă între PNL și PSD. Cred că fiind vorba despre ce se întâmplă la Iași, răspunsul corect este USL de Bahlui.

Filiera lui Costel Alexe de la Apele Române abia acum începe să își arate tentaculele ascunse în bazinele hidrologice din Moldova. Rețeta consacrată a detașărilor politice la câteva zile după “numirea” într-o funcție, undeva la o primărie din mediul rural, aduce un nou personaj în prim plan. Acum, este vorba despre Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), filiala Iași, unde a fost angajat un apropiat al animalului politic, Petre Avram cel care promovează doamnele pe funcții conform directivelor de la șeful de partid. Ați ghicit: și în acest caz, Mariu Horea Șerban - directorul ANIF Iași - este rudă apropiată (ginere) cu un consilier județean PNL. Se pare că marea familie liberală de la Iași rivalizează cu cea din Nașul.

Exemplul de succes respectă aceeași tradiție: se face consiliu în partid pentru a le găsi un loc de muncă celor din familie. Mai întâi se apelează la prietenii primari de prin județ pentru a le fi recomandate câteva persoane pe post de consilieri personali. După numai câteva zile de consultanță, personajul este “remarcat” de alte instituții ale statului și angajat prin detașare.  În cazul de față, la ANIF Iași nu exista o persoană mai competentă pentru o funcție publică decât un apropiat al liderilor liberali. Desigur, l-a recomandat și activitatea profesională din domeniul taximetriei, al vânzărilor sau munca la un cabinet parlamentar despre care nimeni nu pare să își amintească nimic. 

Într-adevăr, nu este absolut nimic suspect în faptul că cea mai potrivită persoană pentru a o ocupa o poziție într-o instituție publică este numită doar de oameni din același partid, care mai sunt și înrudiți. Probabil așa este în marile familii politice locale.

Personal, fac parte din categoria oamenilor noi în politică, ce și-au construit o carieră în mediul privat. Sunt un adept al promovărilor oamenilor pe criterii de competență și militez pentru aceste lucruri în calitate de senator USRPLUS. Programul nostru de guvernare se concentrează pe eliminarea corupției și a traficului de influență din sistem. Asta înseamnă că luptăm împotriva oricăror angajări făcute în mod discreționar, părtinitor și susceptibil de trafic de influență.

Parlamentarii și aleșii locali din Iași ai alianței USRPLUS combat mafia politică din PNL Iași, condusă de cei doi inculpați din fruntea municipiului, respectiv a județului. Chiar dacă suntem în alianță cu PNL la guvernare, nu vom renunța la a semnala public derapajele și ilegalitățile membrilor săi la nivel local. Programul de guvernare este unul care trebuie să ne ofere tuturor, o Românie fără hoție!

 

Cristi Berea

Senator USR PLUS Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31