fbpx
 
Senatorul Cristi Berea despre disfuncționalitățile educației românești

Senatorul Cristi Berea despre disfuncționalitățile educației românești


Zilele acestea am fost martorii unor fenomene îngrijorătoare pentru  sistemul de educație românesc. 45 de studenți la Drept au fost prinși copiind la examene și un învățător a fost surprins abuzând verbal și fizic niște copii de clasa a II-a.

Având eu însumi calitatea de profesor, mă întreb încotro se îndreaptă dezvoltarea tinerilor și copiilor noștri și cum pot face să schimb această direcție fără orizont spre care ne îndreptăm.

Școala trebuie să fie un mediu sigur și prietenos, care să îndemne la reflecție și inovare, la dezvoltarea capacităților intelectuale, un mediu care să sprijine creativitatea și nu memorarea și însușirea acelorași tipare învechite care nu mai corespund realității.

Un dascăl cu vocație poate face minuni și poate scoate ce este mai bun din fiecare elev sau student. Calitatea actului didactic este esențială și avem nevoie de investiții în formarea profesională a educatorilor/învățătorilor/profesorilor, indiferent de grad.

Nu trebuie să reinventăm noi roata. Există multe sisteme performante de la care am putea să preluăm idei și poate că implementarea multora dintre ele nu costă atât de mult pe cât am crede.

De mici copii am fost obișnuiți să ne fie frică să punem întrebări și să fim curioși, pentru că am fi riscat poate o umilință colectivă, sau chiar o sancțiune. Cea mai mare frică a omenirii este vorbitul în public, iar acest lucru este o consecință a modului în care am fost obișnuiți să ne exprimăm ideile.

De ce a simțit domnul Șerban Constantin, care de altfel este și consilier județean al CJ Iași, să abuzeze în acel mod grotesc, un copil de clasa a II-a? Care este explicația logică a unei astfel de conduite? În opinia mea, nu există una, în schimb repercursiunile acestei experiențe se vor resimți în evoluția acelei clase, pentru că și a fi părtaș la o astfel de scenă dă naștere la traume și devieri comportamentale în viața de adult.

Din calitatea mea de senator, solicit retragerea sprijinului politic de către PNL Iași, pentru Consilierul Județean Șerban Constantin. Acțiunile sale sunt o insultă la adresa tuturor părinților din acest județ. Un om cu un astfel de caracter nu poate reprezenta interesele societății!

 

Cristi Berea

Senator USR PLUS Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31