fbpx
 

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Dispreț față de opinia publică în cazul „Apele Române”!


Filialele regionale ale Administrației Naționale „Apele Române” pot angaja câte pile doresc, pentru că nici conducerea de la București a instituției, nici Ministerul Mediului nu se vor opune, aceasta este concluzia uluitoare a răspunsului pe care l-am primit de la Ministerul Mediului.

În contextul numeroaselor dezvăluiri de presă privind neregulile majore constatate la angajările de la administrațiile bazinele de apă, respectiv la Administrația Bazinale Prut-Bârlad și la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, am solicitat Ministerului Mediului să verifice toate angajările din ultimii patru ani, din toată țara, pentru a controla modul cum s-au respectat procedurile de angajare.

Verificarea era importantă pentru opinia publică, prin urmare am cerut ca rezultatele controlului să fie făcute publice. Solicitarea a fost depusă pe 28 aprilie. Răspunsul primit pe 7 iunie m-a uimit.

Nu mă așteptam ca Ministerul Mediului să ia în derâdere o adresă primită de la un senator al României și să ignore într-o asemenea măsură interesul societății românești de a afla adevărul despre o situație controversată și chiar periculoasă, cea a angajării de neprofesioniști la o instituție unde e nevoie exclusiv de specialiști.

M-a uimit și faptul că răspunsul făcut în bătaie de joc era semnat chiar de ministrul TÁNCZOS Barna.

Eu am solicitat verificări detaliate privind angajările, în schimb Ministerul Mediului a comunicat un articol de lege potrivit căruia administrațiile bazinale de apă sunt unități cu personalitate juridică, care pot lua decizii independent de administrația națională.

Mai mult, mi se transmite ce spune legea despre contractul individual de muncă, inclusiv ce înseamnă, din punct de vedere legal, un angajator.

În fine, mi s-a comunicat că Administrația Națională „Apele Române” va face verificări doar dacă va fi sesizată. Altfel spus, dezvăluirile de presă și o solicitare a unui senator nu sunt suficiente.

Dacă aș fi avut nevoie de consultanță juridică, cu siguranță mă adresam unui jurist, nu Ministerului Mediului. Răspunsul oferit sub semnătura unui ministru, în care mi se explică superior ce este un angajator, este însă jignitor.

Sunt convins că, deși e semnat de ministrul TÁNCZOS Barna, nu este scris de domnia sa.

Mă întreb dacă acel funcționar care l-a scrijelit răspunde astfel unui senator, cum se comportă cu un cetățean care vrea să afle informații legitime și publice de la Ministerul Mediului?

 

Marius BODEA

Senator USR PLUS de Iași


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31