fbpx
 
Marius Bodea (Senator USR PLUS): Unic în România. Chirica plătește 400.000 de euro ca să acopere că e incompetent!

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Unic în România. Chirica plătește 400.000 de euro ca să acopere că e incompetent!


Mihai Chirica vrea să dea 400.000 de euro unei firme ca să afle ceea ce patru directori plătiți cu salarii mai mari decât ale președintelui Iohannis ar fi trebuit să îi spună deja sau să-și piardă funcțiile dacă nu sunt în stare. Risipa de banii, banii noștri, pe care o face administrația Chirica îmbracă forme tot mai grotești. 

218.652 de lei a câștigat directorul CTP anul trecut doar din salariu. Cristian Stoica a ridicat aproape 4.000 de euro pe lună. Ceilalți trei directori încasează venituri similare. Dar le primesc degeaba.
O recunoaște chiar primarul Mihai Chirica, care nu are încredere în competența protejaților săi de la CTP pentru a găsi soluții ca transportul public din Iași să devină eficient. Așa că a lansat o licitație pentru a angaja o firmă externă de consultanță care să-i spună ceea ce ar fi trebuit să o facă cei patru directori prin mandatul lor de management.
Primarul intenționează să cheltuie 400.000 de euro ca să afle cum să reducă compensațiile acordate de Primărie cu minimum 10% în primul an și cu minimum 20% în al doilea an.
Ieșenii sunt, altfel, înșelați de trei ori: din banii noștri plătim acei directori inutili, din banii noștri vrea Chirica să plătească un studiu care ar fi trebuit realizat fără costuri suplimentare de CTP, din banii noștri este acoperit managementul defectuos al acestei echipe de risipitori.


Să ne amintim că, nu mai departe de august anul acesta, am aflat că CTP nu mai are bani să își plătească furnizorii și se judecă fără speranță cu firma care asigură curentul electric cu care funcționează tramvaiele din Iași.
Îi ofer primarului risipitor Chirica câteva sfaturi gratis. Oprește licitația și nu mai cheltui banii ieșenilor aiurea. Nu de alta, dar Curtea de Conturi s-ar putea să îți spună că ce faci e ilegal. Și s-ar putea să te trezești cu al treilea dosar penal.
Există o soluție simplă de a reduce cheltuielile de la CTP: prin destituirea acestor așa-ziși manageri, care primesc 15.000 de euro pe lună ca să bage transportul public din Iași în faliment.
Angajează, prin concurs, directori competenți, cu indicatori clari în contractele de mandat privind eficientizare activității companiei, sub sancțiunea destituirii. Dar, mai ales, dă-ți chiar tu demisia, căci e tot mai clar că unul dintre liderii incompetenți, care blochează dezvoltarea Iașuului ești chiar tu. Oprește-te acum!
Când am fost director al Aeroportului Internațional Iași, mi-am impus, prin contract, ca în fiecare an să scad subvenția pe care o plătea Consiliul Județean. Asta era treaba mea ca manager, nu era nevoie de o firmă de consultanță plătită cu echivalentul unor grădinițe pentru a-mi spune asta.
În trei ani, Aeroportul a ajuns pe profit și am dat noi bani către Consiliul Județean. Pentru că așa face un manager care are grijă de bani ieșenilor. 
Risipa coordonată de Mihai Chirica și de directorii de la CTP este, probabil, unică în lume. O rușine națională, să plătești o firmă pentru că tu ești incompetent. 
Mă întreb ce spun colegii liberali din Oradea și Cluj despre această trăsnaie a pesedistului vopsit în galben de la Iași?

 
Marius BODEA
Senator USR PLUS de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31