fbpx
 
Marius Bodea (USR Iași): Tupeul fără margini al lui Chirica în fața disperării elevilor de la Colegiul „Vasile Lupu“!

Marius Bodea (USR Iași): Tupeul fără margini al lui Chirica în fața disperării elevilor de la Colegiul „Vasile Lupu“!


Mihai Chirica „a rezolvat problema“ celor 840 de elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” care au fost despărțiți unii de alții și obligați să învețe fiecare pe unde s-a putut: a găsit vinovații în altă parte. 

Cu trei zile înainte de protestul anunțat de părinții elevilor a căror viață a fost pusă în pericol timp de zece ani, iar acum viața și educația lor a fost dată peste cap, tot ce a fost capabil Mihai Chirica să facă a fost că trimită o scrisoare deschisă în care tot el se dă victimă. 

Clădirea Colegiului „Vasile Lupu” este într-o stare avansată de degradare de 10 ani, din vremea când marele edil era viceprimar, iar despre nevoia de reabilitare a imobilului știa de când era director tehnic la Primărie. Vreo 16 ani în total de când este responsabil de investițiile din Iași!

Așadar, Mihai Chirica a avut timp cel puțin un deceniu să remedieze această situație. În schimb, a tăcut din gură, s-a uitat în altă parte, a preferat afacerile imobiliare profitabile pentru propriul buzunar. Ani la rând, Iașul a rămas cu un surplus de 50 de milioane de euro de la investițiile pe care nu le-a făcut. Chirica a rostogolit suma de la un an la altul, pentru că deși o avea nu a fost în stare să o cheltuiască pe investiții precum cea prin care, iată, nu mai era pusă în pericol viața unor copii obligați să învețe aproape sub dărâmături.


După ce Guvernul a decis mutarea elevilor în alte trei spații, spre rușinea Primăriei Iași, s-a trezit și Chirica să bălmăjească ceva despre o licitație, care abia ar începe și va fi gata cine știe când. Și m-a găsit pe mine vinovat că nu și-a făcut el treaba. El fiind primarul Iașului, nu eu. El fiind direct responsabil de Colegiul Pedagogic, nu eu! 

Îi răspund simplu acestui personaj: dacă nu ai fost în stare un deceniu să organizezi o licitație – căci bani ai avut, dă-te deoparte și lasă-i pe alții care sunt și competenți și țin și la viața copiilor ieșenilor! Colegiul Pedagogic nu va cădea victima intereselor tale imobiliare! 

Eu am prezentat deja proiectul pe care îl am pentru un centru școlar modern în clădirea reabilitată și cu valoare istorică de la „Vasile Lupu”. Copiii se vor întoarce în școala lor. Asta pot să garantez!

Marius BODEA

Senator USR de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: