fbpx
 
Marius BODEA (USR Iași): Și Costel Alexe știa!

Marius BODEA (USR Iași): Și Costel Alexe știa!


Situația ieșită la iveală la Iași, unde 62 de copii cu nevoi speciale sunt adăpostiți într-un centru al Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului (subordonată CJ Iași) care nu mai are licență de funcționare din cauza condițiilor inumane, ne arată că azilele groazei descoperite în Voluntari sunt doar vârful iceberg-ului dintr-un fenomen mult mai complex la nivelul întregii țări. 

Faptul că azi PSD și PNL au ajuns să se arate cu degetul și să deschidă un concurs despre cine este mai vinovat pentru situația dramatică a unora dintre aceste amplasamente sociale, multe de stat, altele private, pe care o sumedenie de instituții cu bugetari plătiți degeaba să le controleze și până acum, le-au tolerat cu voie „de sus” pentru a scurge bani în buzunare private, nu ne demonstrează decât că sistemul este putred, controlat politic și s-a ajuns în faza lui “scapă cine poate”.
Nu pot să nu remarc faptul că, de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Iași, dublu trimisul în judecată pentru fapte penale Costel Alexe nu a pierdut nici o ocazie de a-i folosi pe copiii din centrele de plasament pentru propagandă electorală, afișându-se alături de ei, împotriva oricăror norme etice, în fotografii menite să atragă capital politic. Aceasta în timp ce unii dintre aceștia locuiau în imobilul infect al Centrului de zi „Ion Holban”. 


Mai observ, halucinat, cum peneliștii și pesediștii au început să se sfâșie între ei, deși împart în mod egal responsabilitatea pentru situația azilelor groazei. Toți au știut, toți au avut funcții de decizie, toți s-au spălat pe mâini până la descinderile-mamut din Ilfov. Își cer demisii unii altora, când singurul lucru decent pe care l-ar mai putea face ar fi să plece cu toții acasă. Fără excepție!
În orice stat civilizat de pe acest Pământ, în urma unor asemenea dezvăluiri nu doar Costel Mită Tablă Alexe trebuia să plece, ori doi miniștri pesediști, ci întreg guvernul ar fi căzut! Nu o să vedem așa ceva în România, unde doar, eventual, useriștii sunt de vină pentru orice. 
Un stat care nu își protejează cetățenii, cu atât mai mult pe cei vulnerabili, este un stat eșuat. Este un stat peste instituțiile căruia trebuie trecut cu buldozerul și reclădit de la zero. Noi oricum nu puteam avea nici o pretenție de la pesediști sau de la peneliștii care încearcă să își depășească maeștrii, la fel cum nici de la multiplul inculpat penal Alexe nu ne puteam aștepta la nimic bun. Omul acesta a reușit să se dedea la hoții prin toate funcțiile prin care a trecut: când era ministru a luat șpagă tablă, iar când a ajuns șef de CJ s-a apucat de traficat posturi bugetare. Și acestea sunt doar faptele pe care procurorii le-au probat și le-au trimis în instanță!
Marius BODEA
Senator USR de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31