fbpx
 
Dumitru Buzatu, prins în flagrant cu 1,25 milioane de lei șpagă. Ciolacu îl exclude din PSD

Dumitru Buzatu, prins în flagrant cu 1,25 milioane de lei șpagă. Ciolacu îl exclude din PSD


Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost ridicat vineri seară de procurorii DNA. El ar fi fost prins în flagrant cu o șpagă în valoare de 1,25 de milioane de lei.

Dumitru Buzatu ar fi încasat mita de 1,25 milioane de lei în contul unei lucrări, iar banii ar fi fost remiși la un restaurant din Vaslui, care aparține proprietarului unei bălți de pescuit, transmit surse judiciare.

Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit în restaurant. Buzatu urmează să fie dus la sediul DNA Iaşi pentru a fi audiat, transmite Agerpres.

După flagrantul făcut cu bani marcați de procurorii DNA, Buzatu a fost dus acasa, la ferma din Zapodeni, pentru perchezitii. Apoi urmează să ajungă la audieri, la DNA Iași, în dosarul în care se efectuează cercetări pentru infracțiunea de de luare de mită.

Marcel Ciolacu, lider PSD și premier, a transmis că îl va exclude din partid.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!” a scris Ciolacu,vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

Vasluiul a rămas tot timpul în urmă la capitolul investiții, iar cei vinovați sunt cei care au condus județul, orașele și comunele. La Vaslui, familia Buzatu a fost tot timpul la putere. Dumitru Buzatu: politician, fermier, șef de consiliu, șef de filială PSD, relatează Știrile PRO TV.

În ultimii 30 de ani, Dumitru Buzatu a fost bugetar. Ba parlamentar, ba președinte sau vicepreședinte de Consiliu Județean. Potrivit declarației de avere, deține un apartament, o casă, despre care vasluienii spun că e o vilă frumoasă aflată în cea mai selectă zonă, și un spațiu comercial. Mai deține împreună cu soția, Gabriela Crețu, peste 100.000 de metri pătrați de terenuri, mare parte agricole. O barcă cu motor și două autoturisme mai erau trecute în declarația de avere.

Și fiul său deține o fermă construită cu bani europeni. După preluarea funcției de secretar de stat, Tudor Buzatu s-a autosuspendat din funcția de administrator al fermei.

 

Sursa: Știrile PRO TV, Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31