fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 22 Septembrie 2017

Ucraina s-a declarat „decepționată”' de anularea vizitei președintelui României, Klaus Iohannis, prevăzută pentru luna octombrie, anulare decisă în semn de protest față de o reformă care limitează cursurile în limbile minorităților naționale în favoarea limbii ucrainene, relatează AFP, citată de Agerpres.

 

Noua lege ucraineană a educației introduce sistemul de 12 clase și extinde utilizarea limbii ucrainene în sfera educației, astfel ca în licee și facultăți să se predea doar în ucraineană, iar educația în limbile minorităților să fie disponibilă doar în grădinițe și școli primare, clasele I-IV.

 


Publicat in Panorama
Celebrul autor al reclamelor unei companii de telefonie, cunoscut drept Ghiță Ciobanul, a fost, vineri, la DNA, împreună cu doi fermieri, pentru a depune o plângere penală împotriva mai multor persoane.

 

Aceștia acuză fraude masive cu fonduri europene destinate crescătorilor de animale de carne.

 


Publicat in Justitie
Fostul comisar-şef al Gărzii de Mediu din judeţul Caraş- Severin Marius Cîrpean şi fiul acestuia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după ce în urma unor percheziţii la locuinţa lor din localitatea Berzovia, procurorii DIICOT au găsit mai multe culturi de canabis şi un laborator de prelucrare a drogurilor, relatează News.ro.

 

Potrivit anchetatorilor, Marius Cîrpean, fost comisar-şef al Gărzii de Mediu din judeţul Caraş- Severin, precum şi fiul acestuia au fost reţinuţi, după ce în locuinţa lor au fost descoperite aproximativ 400 de plante de canabis, dar şi un laborator de prelucrare a drogurilor.

 


Publicat in Justitie
Editorii români avertizează Ministerul Educației că elevii de clasa a VI-a riscă să rămână din nou fără manuale pe 10 septembrie 2018, pentru că procedura de licitație încă nu a fost declanșată. O procedură de licitație pentru manuale durează 11 luni

 

Asociația Editorilor din România și Uniunea Editorilor din România semnalează că, prin amânarea datei de demarare a licitației pentru manualele de clasa a VI-a, riscă să se perpetueze fenomenul ”începutul anului școlar fără manual” și în toamna lui 2018. Elevii de la clasele a V-a au început anul școlar 2017 – 2018 fără manuale, iar Ministerul Educației a luat decizia de a le înlocui pe acestea, în primele opt săptămâni de școală, cu un compendiu.

 


Publicat in Educatie
Compania Antibiotice SA Iași a obținut recent din partea United States Pharmacopeia (USP), titulatura de standard de referință la nivel internațional, pentru substanța activă Nistatină.

 


Publicat in Slideshow HOMEPAGE
Compania Antibiotice SA Iași a obținut recent din partea United States Pharmacopeia (USP), titulatura de standard de referință la nivel internațional, pentru substanța activă Nistatină.

 


Publicat in Companii
Liderul PSD, Liviu Dragnea, este din nou vizat de o anchetă a jurnaliștilor de la Rise Project. După ce aceștia au scris că președintele social-democrat ar coordona din spate firma Tel Drum, acum ei ar indica faptul că România amâna momentul intrării în vigoare a unei Directive UE care interzice companiile cu acțiuni la purtător și obligă firmele să-și declare acționariatul, respectiv proprietarul real.

 


Publicat in Parlament
Apar amănunte noi în cazul băiatului de 12 ani din Iaşi, care a fost găsit mort, joi dimineaţă, se pare din cauza etnobotanicelor.

 

Părinţii copilului spun că el era bolnav de epilepsie, iar când s-ar fi drogat, prietenii din grupul cu care era s-au speriat şi au fugit, lăsându-l în agonie. Tatăl băiatului a fost audiat de procurorii DIICOT.


Publicat in Social
Aproximativ 7.200 de angajaţi din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), s-au pensionat de la începutul anului până în 14 septembrie, data până la care s-au aplicat prevederile legii pensiilor militare.

 


Publicat in Social
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a declarat convins că raportul misiunii de evaluare a Comisiei Europene va consemna o evoluție în îndeplinirea celor 12 recomandări din cadrul MCV, iar acesta va fi ridicat până anul 2019, când România va deține presedinția Consiliului Uniunii Europene.

 

Aflat la Iași pentru a lua parte la conferința „Riscul pentru malpraxis în actul medical", eveniment organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a răspuns jurnaliștilor că convingerea că raportul va consemna o evoluție în îndeplinirea recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

 


Publicat in Justitie
Pagina 1 din 4