fbpx
 
Fedorovici, 30 de neamuri și prieteni numiți în funcții publice la Botoșani. Povestea unei catastrofe aparent inofensive / EDITORIAL

Fedorovici, 30 de neamuri și prieteni numiți în funcții publice la Botoșani. Povestea unei catastrofe aparent inofensive / EDITORIAL


Doina Federovici, preşedinta Consiliului Judeţean Botoşani, două mandate de senatoare a României. Are CV-ul la secret, deşi parlamentarii aveau obligaţia de a-l prezenta public pe site-ul Legislativului. Federovici îşi ascunde CV-ul pentru că îi este ruşine cu studiile sale.

Cazul Federovici explică pe deplin tragedia României. Explică tragedia Moldovei, coruptă, înapoiată, lipsită de busolă, de un plan inteligent de creştere economică. Angel Călin, managerul demis de la Spitalul Judeţean Botoşani, fost lăcătuş mecanic, fusese numit de Doina Federovici dintr-un singur motiv: este finul ei.

Această președintă de județ își permite să plătească un fotograf personal din bani publici, deși misiunea ei nu este să joace într-un fel de Barbie la 50 de ani, după trei luni în Botoșani

Doina Federovici este un lider-piatră de moară. E un bolovan de gâtul judeţului Botoşani şi totuşi e de 20 de ani în politica naţională. O impostoare care joacă rolul de politician fără să aibă nimic în creier. Mintea ei este opacă şi totuşi rezistă.

În anii '90 servea ziariştii cu cafele la cabinetul unui parlamentar de Botoşani. Era asistentă, un fel de secretară. A fost angajată la Evidenţa Populaţiei, drept răsplată pentru loialitatea arătată în PSD. Foarte puţini ştiu că a făcut o facultate-fantomă la Târgovişte, după vârsta de 27 de ani. Studiile ei sunt ascunse, iar diploma ei este obţinută prin corespondenţă.

 

Rochia, care seamănă cu o draperie smulsă din tavan cu tot cu galerie, reprezintă maximul de rafinament vestimentar la șefia județului Botoșani

Doina Federovici a evoluat spectaculos în carieră ca susţinătoare înfocată a lui Liviu Dragnea, cunoscut pentru apetenţa lui pentru pesediste de vârstă mijlocie, extrem de loiale şi proaste prin definiţie. Era alaiul de femei ornamentale cu care defila Liviu Dragnea. Federovici a ajuns vicepreşedintă în PSD la nivel naţional şi a făcut parte din comisia de modificare a Legilor Justiţiei, ea, o incultă din Săveni, deviind dramatic destinul României ca stat de drept.

Federovici s-a manifestat public pentru susţinerea lui Liviu Dragnea până în ultima clipă în libertate, propunându-l ca preşedinte al României. La Consiliul Judeţean Botoşani nu are nicio contribuţie reală. Este o marionetă care joacă într-o piesă de teatru cu sute de reprezentaţii. Inaugurează investiţii puerile, total inutile pentru locuitori, citeşte non-stop de pe foi, toate discursurile ei sunt teleghidate şi are o prezenţă mediatică fulminantă. Această nulitate cu studii de chelneriţă într-un birou parlamentar are în acest moment fotograful ei personal, care postează mii de fotografii pe pagina oficială de Facebook. Dacă nu exista invenţia lui Zuckerberg, Doina Federovici n-ar mai fi avut niciun scop în viaţă.

Consideraţiile ei despre natură, viaţă, relaţii sufleteşti, întrajutorare, zile dedicate Pământului, apelor şi resurselor minerale sunt mostre de imbecilitate şi fariseism. Doina Federovici are intelectul unui copil de 11 ani, dar conduce un judeţ din România şi se mişcă pe această scenă ca un circar ambulant. Funcţia este scena ei de circ, se machiază în fiecare zi, îşi schimbă toaletele, pierde ore în şir în faţa oglinzii, iese apoi pe scenă şi citeşte un scurt discurs scris de altcineva.

Federovici e o catastrofă care pare inofensivă în ingenuitatea ei. PSD adună corect banii la puşculiţa de partid din contractele publice şi-o lasă pe Doina să se manifeste liber în fundătura ei de ţară. Femeia a împânzit judeţul Botoşani cu peste 30 de numiri de funcţii din anturajul ei propriu: toţi îi sunt rude, cumătri, fini, prieteni apropiaţi. Nu există un economist, un matematician sau un doctor neurochirurg care să poată accede la o funcţie de conducere în judeţul Botoşani şi care să schimbe sensul dezvoltării sistemului public. Să schimbe soarta acestui judeţ. Nimeni nu obţine o funcţie în Botoşani dacă nu face parte din Clanul Federovici.

Botoşaniul mai trăieşte încă pentru că 30% din populaţie a plecat în străinătate şi trimite bani acasă şi pentru că Uniunea Europeană acordă subvenţii masive în agricultură, contribuind la consolidarea unor ferme excepţionale. Dar administraţia publică, infrastructura, educaţia, PSD şi PNL sunt un blestem. Pentru Botoşani, politicienii sunt cancerul care omoară tot judeţul. Doina Federovici este tolerată de Ciolacu pentru banii cu care contribuie la puşculiţa partidului şi pentru voturile pe care le aduce printr-o imensă propagandă care funcţionează ca un drog social.

În rest, nu există nicio influență reală, pozitivă, asupra vieţii oamenilor, asupra salvării Botoșaniului în lupta regională pentru dezvoltare şi supravieţuire. Fedorovici şi tot partidul ei de atârnători sunt pur şi simplu nişte paraziţi ai societăţii. Din când în când fac rău prin inutilitatea lor şi mor oameni.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31