fbpx
 
Scandalos! Un ieșean a murit așteptând în zadar ambulanța

Scandalos! Un ieșean a murit așteptând în zadar ambulanța


Moartea unui bărbat de 62 de ani, care a căzut secerat într-un parc din Iaşi şi s-a lovit la cap, a stârnit revolta oamenilor şi este investigată de autorităţi.

 

O tânără l-a văzut cum se prăbuşeşte şi a sunat la 112, dar spune că operatorul i-a pus atât de multe întrebări, încât echipajul de salvare a întârziat foarte mult. Abia după 22 de minute de la primul apel către 112, a sosit o ambulanţă, însă bărbatul murise deja.

 

Tânăra a văzut cum victima cade şi se loveşte puternic la cap. „Eu eram acolo pe trotuar iar domnul venea pe aici, a căzut aşa."

 

La ora 12:33, fata a sunat la numărul de urgenţă. Dar, povesteşte ea, discuţia cu operatorul a ţinut prea mult, timp în care bărbatul avea nevoie urgentă de ajutor.

 

Gabriela Onofrei, martoră: „Am fost întrebată dacă persoana este caz social, dacă e murdar, alcoolic sau alte chestiuni de acest gen. Am spus că este o persoană curată şi are nevoie de ajutor, serviciul de ambulanţă a început să întrebe acelaşi lucru, eu am simţit că trec secunde critice pentru acel om".

 

După 10 minute a apărut un echipaj de poliţie înaintea ambulanţei. Când agenţii au văzut că starea bărbatului este gravă au sunat şi ei la 112 şi abia după alte 12 minute a venit prima salvare. Trecuseră 22 de minute de la primul apel.

 

Gabriela Onofrei, martoră: „Nu am fost întrebată dacă persoana are simptome de infarct, de atac cerebral. Am simţit că lucrurile au fost duse în derizoriu, nu a existat empatie din partea persoanelor din serviciul de ambulanţă. Nu cred că ar trebui să fie întrebări dacă este o rudă, este curată..."

 

La 12:55, aproape concomitent cu prima salvare - spune tânăra şi confirmă şi serviciul de ambulanţă - a ajuns acolo şi un echipaj SMURD. Însă bărbatul căzut la pământ, murise în stradă, sub privirile oamenilor. Cei de la dispecerat susţin că întrebările s-au menţinut în schema standard de investigare a unui caz.

 

Florin Agapi, director Serviciul de Ambulanţă Iaşi: „Aceste lucruri, dacă este caz social, dacă nu este caz social, dacă este om al străzii au fost puse întrebări de operatorul 112.”

Reporter: „Detalii despre faptul că este băut sau este caz social au importanţă pentru cineva?”

Florin Agapi, director Serviciul de Ambulanţă Iaşi: „N-aş putea să vă spun, în mod normal nu, că este o persoană căzută în stradă indiferent de starea socială, ar trebui să intervenim.”

 

Tânăra a povestit pe Facebook ce s-a întâmplat şi zeci de persoane, revoltate au comentat cazul. Direcţia de Sănătate Publică face o anchetă şi trebuie să spună cine este de vină pentru moartea unui om nevinovat, care a avut ghinionul să cadă pe stradă, iar autorităţile nu au fost capabile să-l ajute.

 

 

Nu este prima dată când  Ambulanța Iași sosește cu întârzieri nejustificate la pacienți.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31