fbpx
 
Șefa Resurselor Umane de la DSP și-a angajat fiica exact la DSP. Funcția la stat se lasă moștenire

Șefa Resurselor Umane de la DSP și-a angajat fiica exact la DSP. Funcția la stat se lasă moștenire


Directoarea Direcției de Sănătate Publică a refuzat să furnizeze informațiile privind angajarea tinerei Amalia Șoldan

Mama și fiica și-au închis telefoanele, iar contul de Facebook a fost șters cu o viteză uimitoare, chiar în timpul documentării articolului

Nu e clar ce studii are tânăra pentru că se înscrisese la FEEA dar a renunțat

Oficial, posturile sunt blocate în sistemul bugetar dar soluții se mai găsesc

Mama, Laura Șoldan, în stânga, și fiica, Amalia, în dreapta. Au refuzat dialogul cu REPORTER

Fiica unei șefe din cadrul Serviciului Resurse Umane al DSP, Laura Șoldan, lucrează la Inspecția Sanitară a instituției. Mama este chiar șefa biroului care realizează angajările în instituție și organizează concursurile.
Cu o totală lipsă de transparență, șefa DSP, Corina Gâscă, vrea să fie crezută pe cuvânt spunând că Amalia Șoldan i-a ajuns în subordine prin concurs cinstit.
Fiica și mama nu au putut fi contactate pe numerele de telefon de la birou o zi întreagă. În schimb, directorul DSP le-a anunțat că sunt căutate de ziariști. Amalia Șoldan și-a șters colecția de imagini provocatoare de pe contul de Facebook.

Fotografiile Amaliei Șoldan au fost șterse de pe Facebook după ce REPORTER a pus întrebări. Semnificația fotografiei din dreapta nu o deslușim

De la mamă la fiică

Laura Șoldan este șefa biroului care realizează toate angajările din cadrul DSP Iași și organizează toate concursurile pe posturi din instituție. În iulie, fiica ei, Amalia Șoldan, a depus o declarație de avere conform căreia lucrează, de 30 de zile, în cadrul DSP Iași.
Declarația de avere cuprinde, la rubrica venituri, o sumă de 43.000 de lei câștigată de la instituție. Acest detaliu indică faptul că Amalia Șoldan a lucrat și anterior lunii iunie în DSP.
„Ce pot spune acum este că Amalia Șoldan a venit în instituție prin concurs, la fel ca toți angajații”, a precizat directoarea DSP Corina Gâscă.
A cerut o adresă oficială pentru a răspunde la întrebări legate de cum a ajuns fiica șefei de birou din DSP în cadrul instituției, cât a luat la concurs și ce studii are.

Șefa DSP Iași, Corina Gâscă, nu a vrut să facă publice condițiile angajării Amaliei Șoldan

Anterior, aranja manechinele în vitrină la H&M

Angajați din cadrul instituției au precizat că este inspector asistent în cadrul inspecției sanitare a DSP. Conform legii, Inspecția Sanitară verifică sănătatea publică precum și calitatea serviciilor de asistenţă medicală, farmaceutică și de dispozitive medicale.
Furnizorii de servicii medicale din sectorul public şi privat şi toate unităţile supuse inspecţiei sanitare au obligaţia de a permite accesul persoanelor care efectuează controlul. Inspectorii au acces în orice tip de unităţi la documente, informaţii, pot recolta produse de risc pentru sănătatea publică, constată și sancționează abateri, aplică sigilii.
Conform unui cont de Linkedin, înainte de a lucra la DSP Iași, Amalia Șoldan a fost
„block visual manager” la H&M Hennes&Mauritz SRL – magazinele de haine H&M. Oamenii care activează în domeniul modei explică faptul că „Block visual manager” provine din altă ocupație populară în domeniu – „visual merchandiser”, adică persoana care aranjează marfa în vitrină, pentru a atrage atenția cumpărătorilor. Visual manager ar fi o persoană care coordonează o echipă de angajați care aranjează vitrina.

Vă puteți trezi cu Amalia Șoldan în control, venită cu Inspecția Sanitară

S-a înscris la Cuza dar „n-a confirmat” locul

REPORTER DE IAȘI le-a căutat pe mamă și fiică la numerele de telefon din birou pe parcursul unei zile întregi de muncă – luni, 11 septembrie, dar nu a răspuns nimeni. Au fost solicitate în scris conducerii DSP informații despre studiile Amaliei Șoldan, pentru că, în 2021, s-a înscris la FEEA din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, programul cu taxă, dar nu a mai confirmat locul.
Declarația de avere a Amaliei Șoldan este albă, cu excepția veniturilor de la DSP de 43.000 de lei, și a două credite de nevoie personale contractate în 2022 și 2023. În schimb mama ei, Laura Șoldan, are în declarație un teren intravilan la Miroslava (625 mp) deținut împreună cu soțul, Cătălin, și o casă de 170 mp la Miroslava.
Familia deține un Renault Symbol din 2007 și o Skoda Octavia din 2011 și are două credite de nevoi personale – refinanțare, în valoare de 250.000 de lei.
De la DSP, Laura Șoldan are salarii anuale nete de 81.000 de lei, veniturile familiei fiind de 135.000 de lei anual. A mai încasat sume modeste de la Institul Regional de Oncologie, Spitalul Pădureni – Grajduri și Sfântul Spiridon, fiind membru în consiliile de administrație (total 2.900 de lei în 2022).


Citeste si...
Nota
(5 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31