fbpx
 
Surse DNA: Ancheta de la CJ Iași vizează o mită recentă

Surse DNA: Ancheta de la CJ Iași vizează o mită recentă


În această dimineață au loc percheziții ale procurorilor DNA la Direcția de Drumuri Județene Iași, Consiliul Județean și la sediile mai multor societăți comerciale din Suceava. Nouă dube ale Jandarmeriei au blocat intrarea și ieșirea din DADJ Iași.

 

Anchetatorii ridică mai multe documente atât de la DADJ, cât și de la Consiliul Județean Iași. sunt verificate toate contractele din ultimul an, spun surse din anchetă. Vizate de percheziții sunt și societăți comerciale din Suceava.

 

UPDATE - 16.30

Directorul de la Drumuri Județene, Daniel Achiței, a părăsit sediul DNA Iași. La ieșire a declarat că a fost chemat pentru a face predarea-primirea documentelor ridicate de anchetatori de la sediul CJ Iași.

 

 

UPDATE - 13.25

O masina de la Jandarmerie a plecat din curtea interioară a Direcției Județene de Drumuri și Poduri. În spatele acesteia, în mașina personală, i-a urmat Daniel Achiței, directorul instituției. Au fost ridicate documente cu privire la contracte de execuție a lucrărilor de întreținere a drumului judetean 248 A (Iași-Voinești-Țibănesti) încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii și întreținere curentă a drumurilor pe timp de iarnă.  CJ Iași spune că respectivul contract avea ca obiect „Lucrări de întreținere pe timp de vară la drumurile județene pentru perioada 2015-2016.

Procurorii DNA au ridicat inclusiv corespondența cu firmele SC Eviro SRL, SC CON Ted Company și SC Ted Company. Au mai fost vizate și documentele cu privire la acțiunile de Audit Public Intern dispuse de președintele Consiliului Județean, referitoare la lucrările de întreținere la drumul județean 248A precum și la acțiunea de Audit a CJ pentru „Lucrări de întreținere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iași-Movileni-Gropnița”.

 

UPDATE - 11.00

Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează și modul în care actualul director DADJ, Daniel Achiței, a ajuns în funcție.

 

UPDATE - 10.56

Consilierul județean Romeo Vatră, liderul grupului PNL din CJ Iași, se arată surprins de ancheta DNA, însă amintește că liberalii au sesizat public mai multe nereguli în ceea ce privește drumurile județene

 

 

UPDATE - 10.22

„În această dimineață, procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie s-au prezentat la sediul Consiliului Judetean Iași și Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași. 

Acțiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de execuție a lucrărilor de întreținere a drumului judetean 248 A (Iași-Voinești-Țibănesti) încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii și întreținere curentă a drumurilor pe timp de iarnă. Potrivit unui comunicat al CJ Iași, contractul avea ca obiect „Lucrări de întreținere pe timp de vară la drumurile județene pentru perioada 2015-2016.

Procurorii DNA au ridicat inclusiv corespondența cu firmele SC Eviro SRL, SC CON Ted Company și SC Ted Company. Au mai fost vizate și documentele cu privire la acțiunile de Audit Public Intern dispuse de președintele Consiliului Județean, referitoare la lucrările de întreținere la drumul județean 248A precum și la acțiunea de Audit a CJ pentru „Lucrări de întreținere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iași-Movileni-Gropnița”.

Amintim faptul că în urma unor vizite pe teren la sfârșitul lunii septembrie 2016,  președintele Consiliului Județean Iași a sesizat anumite deficiențe în modul de realizare a lucrărilor pe drumul 248 A și a dispus un Audit Public Intern cu privire la modul în care a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. Urmare a acestei activități, Serviciul Audit Public Intern și conducerea CJ  au sesizat instituțiile în drept”, arată reprezentanții CJ Iași într-un comunicat de presă.

 

UPDATE - 10.10

Percheziții în biroul lui Maricel Popa. Anchetatorii ridică mai multe documente din biroul șefului CJ.

 

UPDATE - 9.40

Perchezițiile la CJ Iași se fac în Biroul de Audit li la Direcția de Proiecte Europene.

 

UPDATE - 9.10

Ancheta vizează fapte de luare și dare de mită, dar și de abuz în serviciu, arată surse din anchetă.

„Sunt vizate și alte aspecte decât cele menționate de șeful Consiliului Județean Iași”, au declarat surse DNA pentru REPORTER DE IAȘI.

 

UPDATE - 8.42

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016 -2017.

         

În cursul zilei de 16 mai 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații, situate în județele Iași și Suceava, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

 

 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al DNA.

 

Știre inițială

De la CJ Iași au fost ridicate documente legate de reabilitarea drumului Iași-Țibănești, un contract de 6 milioane de euro.

 

 

Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a declarat că ancheta DNA a pornit în urma unui auditîn urma căruia au fost constatate nereguli legate de contractul vizând lucrările la drumul Iași-Țibănești, contract încheiat de vechea administraţie. Anchetatorii au cerut şi documente legate de atribuirea lucrărilor de deszăpezire pentru perioada 2016-2017, mai spune Popa.

 

Actualul director al DADJ Iași, Daniel Achiţei, a fost consilierul personal pe probleme de infrastructură rutieră a preşedintelui CJ Iaşi, înainte de a fi numit în fruntea direcției.

 

 

Cel care a demarat proiectul vizat acum de perchezițiile DNA este fostul președinte al CJ Iași, Cristian Adomniței, și fostul director Daniel Minciună, decedat în urma unui anevrism cardiac. Pe toata perioada mandatului 2012-2016, drumurile județene au fost întreținute printr-un contract cadru deținut de consorțiul Enviro-Ted Construct. Contractul a expirat în 2016 și s-au organizat alte licitații.

 

 Perchezițiile sunt coordonate de procurorii DNA București.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31