fbpx
 
Un jaf ciudat comis de trei români în Italia i-a uimit și pe anchetatori. Cum au fost prinși datorită unui muc de țigară

Un jaf ciudat comis de trei români în Italia i-a uimit și pe anchetatori. Cum au fost prinși datorită unui muc de țigară


Trei români au fost arestați în Italia pentru furt calificat, acuzați că au atacat și jefuit un bătrân de 91 de ani.  

Modul în care au făcut-o i-a uimit și pe anchetatori: două femei s-au prefăcut că sunt interesate să îi acorde îngrijiri la domiciliu și l-au drogat pe bietul om cu un spray, folosit de medici în anestezie. Apoi, împreună cu un bărbat, au furat 30.000 de euro și bijuterii.

Cei trei români – o femeie în vârstă de 23 de ani, alta de 35 de ani și un bărbat tot de 35 de ani se află acum în arest, în închisoarea din Parma. Sunt acuzați de furt calificat, comis în martie, în comuna Colorno din provincia Parma.

Potrivit anchetatorilor, inițial o româncă s-a prefăcut interesată să se angajeze ca badantă la bătrân. I-a analizat comportamentul și i-a inventariat în gând bunurile, apoi și-a chemat complicii și l-au atacat pe bătrân.

Afonso D'Avino, procuror-șef provincia Parma: „Femeia a drogat victima cu un spray, bătrânul a căzut la pământ, cu răni destul de grave. A fost smuls un seif cu circa 30.000 de euro și alte bunuri prețioase".

Silvia Dumitrache, Asociația Femeilor din Italia: „Este o situație gravă, s-au prezentat cu o zi înainte pretinzând că își caută un loc de muncă. Și apoi au venit, au drogat persoana, au venit după ce studiaseră casa și toate bunurile”.

Cei trei au i-au furat banii italianului, în jur de 30.000 de euro și bijuteriile din seif.

Victima a fost găsită câteva ore mai târziu de un nepot și transportată la spital. Abia când și-a revenit le-a povestit apropiaților ce s-a întâmplat.

Românii au fost depistați după anchetă anevoiasă, spun autoritățile din Italia, întrucât bătrânul a reușit să le descrie doar pe femei.

În paralel, au fost analizate imagini de pe camerele de supraveghere, s-au căutat amprente, probe biologice și orice alte indicii atât în casa bătrânului, dar și în locuințele suspecților.

În cele din urmă, carabinierii i-au arestat pe români după ce ADN-ul de pe o țigară găsită la locuința unuia dintre ei s-a dovedit identic cu o probă ridicată din casa victimei.

Vito Franchini, comandant carabinieri Fidenza: „Persoanele erau necunoscute. Datorită unei anchete paralele, am reușit să îi facem suspecți. La percheziții, am găsit și confiscat o cantitate importantă de bani".

Ancheta continuă acum sub supravegherea procurorilor din Parma.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31