fbpx
 
Cerşea la Filarmonică, iar acum e „jmecher” în Spania Fănică pozează în tip vesel

Cerşea la Filarmonică, iar acum e „jmecher” în Spania


Soarta tristă a lui Fănică: abandonat, victimă a unei greşeli medicale, a ajuns să ceară bani în stradă. Unul dintre cerşetorii-simbol din Iaşi se laudă cu un trai fericit în străinătate. N-ar fi exclus însă să fie pion într-o reţea care-l exploatează.

 

Unul dintre cei mai cunoscuţi cerşetori din Iaşi în perioada anilor 2000-2010 şi-a făcut cont de Facebok, arătându-le prietenilor virtuali cât de bine o duce bine în Spania alături de iubită. La descrierea contului a trecut că este „profesor la University of Santiago de Compostela”.

Prezenţă permanentă

Este vorba de Fănică Mircea Butnaru, în vârstă de 41 de ani, care, în trecut, putea fi văzut zilnic la intersecţia I.C. Brătianu – Cuza Vodă. Când semaforul arăta roşu, cu ajutorul unor cârje, pentru că suferea de un handicap locomotor, bătea în geamurile maşinilor. De multe ori, primea bani de la şoferii cu maşini luxoase. Şi nu mărunţiş, ci bancnote care trezea invidia oamenilor cu stare. După ce strângea banul spunea „săru” mâna şefu’”. Însă nu-şi putea face de cap fără ştirea nimănui. Plătea şi taxă de protecţie către familiile de ţigani care locuiau în zonă, în apartamentele primăriei de pe Cuza Vodă. La un moment dat se zvonea că a fost văzut fugind după tramvaiul din staţie, semn că handicapul era mimat. În zilele bune, cerşetorul nu mai folosea mijloace de transport în comun,ci  chema un taxi cu care pleca acasă, în „cartierul” Dallas.

 

Şi-a spus povestea tristă la ziar

Într-un articol apărut în 2015, în Jurnalul Naţional, Fănică a povestit a fost abandonat de părinţi, iar beteşugul de la picior i s-a tras de la o injecţie greşită. El spunea că din cauza poliţiştilor, a crizei, dar şi al numărului tot mai mare de cerşetori, afacerea nu-i mai funcţiona. Susţinea că el era obişnuit să mânânce în restaurante scumpe, să lovească lăutarii cu bani şi să aibă o maşină la dispoziţie. La un moment dat, pentru că „nişa” profesională a fost suprasaturată, a ajuns să caute prin gunoaie pentru a pune ceva pe masa familiei.

Se pare însă că zilele bune ale lui Fănică Butnaru au revenit, fotografiile de pe contul de socializare lăsând, cel puţin, această impresie.  


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: