fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 13 Septembrie 2017

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a oficializat, miercuri, la Lima, atribuirea organizării Jocurilor Olimpice de vară din 2024 Parisului, iar pe cea a Jocurilor din 2028, metropolei americane Los Angeles, printr-un vot cu mâinile ridicate, în unanimitate, care a validat acordul cu cele două orașe.

 


Publicat in Alte Sporturi
Nepotul ministrului Agriculturii, jurnalistul Marius Daia, a fost găsit mort în apartamentul său din Drobeta Turnu Severin, în care locuia singur, informează Libertatea. Tânărul rămăsese recent fără serviciu. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a declarat consternat la aflarea veștii.

 

Jurnalistul mehedințean Marius Daia a fost găsit mort în locuință de o echipă de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți. Vecinii au alertat polițiștii după ce din apartamentul acestuia se simțea un miros pestinențial. Din primele date, se pare că tânărul de 35 de ani ar fi murit în urmă cu o săptămână, însă nimeni nu l-a căutat în tot acest timp.

 


Publicat in Social
Pe fondul amplificării tensiunilor din Peninsula Coreeană şi după ce Phenianul a efectuat recent cel de-al şaselea test nuclear, Rusia şi-a testat, la rândul ei, una dintre cele mai puternice arme: racheta balistică intercontinentală RS-24 Yars.

 

Într-o decizie unanimă, Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit luni sancţiunile anti-Phenian după ce Rusia, China şi SUA au ajuns la un compromis în vederea unui acord mai diluat care reduce exporturile nord-coreene cu 90%, produsele rafinate disponibile Coreei de Nord cu 44% şi combustibilul exportat în statul comunist cu 30%.

 


Publicat in Panorama
Executivul Tudose a adoptat astăzi, în ședința de Guvern, mult discutata „rectificare bugetară". Dincolo despre discuțiile tehnice dacă e rectificare pozitivă sau negativă, câteva cifre sunt revelatorii despre modificările operate în bugetul pe 2017: investițiile sunt tăiate cu 10 miliarde de lei, de la Ministerul Transporturilor se iau 6,2 miliarde lei, de la cofinanțarea proiectelor europene alte 3,48 miliarde de lei - în schimb se mută „sacii cu bani" la Senat, Camera Deputaților și serviciile secrete.

 

Rectificarea "pozitivă" anunțată de Guvern este, de fapt, negativă: scad și veniturile, și cheltuielile totale. Crește doar deficitul. Guvernul a tăiat drastic de la investiţii pentru a acoperi creşterile salariale.

 


Publicat in Guvern
În vara lui '90, Capitala a devenit scena unor momente de groază. Asmuţiţi de însuşi preşedintele ţării, minerii s-au năpustit împotriva concetăţenilor lor din Bucureşti, rupând cu bătaia mai tot ce putea fi considerat element „reacţionar", cu alte cuvinte amtifesenist. Venirea lor a fost susţinută material de Armată, arată un document.

 

În vara lui '90, asupra Capitalei se rostogolea tăvălugul minerilor. Chemaţi de Ion Iliescu, ortacii au înăbuşit în pumni şi sânge speranţa românilor de a trăi într-o ţară eliberată de comunism. La 27 de ani de la acele momente care au aruncat România în tenebre, un document declasificat de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) arată că, din dispoziţia Guvernului, Armata i-a hrănit şi echipat pe minerii implicaţi în evenimentele din 13-15 iunie 1990.

 


Publicat in Justitie
Un incident uluitor a avut loc într-un orășel din Genova, Italia, într-un supermarket în care un român își făcea cumpărături. În timp ce acesta, locuitor în Italia de mai mulți ani, fără antecedente penale și cu un loc de muncă stabil în domeniul construcțiilor se plimba printre rafturi, un cuplu de pensionari i-au furat rucsacul, lăsat la casele de marcat.

 


Publicat in Panorama
Sorin Grindeanu a fost audiat la DNA timp de trei ore. El a precizat că are calitate de martor, dar nu a dorit să spună în ce dosar.

 


Publicat in Justitie
Un bărbat domiciliat în județul Neamț a fost reținut de procurori sub acuzația de terorism, a anunțat, miercuri, un comunicat al DIICOT.

 


Publicat in Justitie
Ministerul Educaţiei îi ameninţă cu dosar penal pe profesorii care folosesc manuale auxiliare neaprobate de Minister.

 


Publicat in Educatie
Deputatul PSD Silviu Macovei l-a interpelat pe ministrul Transporturilor Răzvan Cuc vizavi de trasferul regionalei CFR Marfă de la Iaşi la Galaţi.

 


Publicat in Politica Locala
Pagina 1 din 4