fbpx
 
Vericeanu tremură: s-au dat executări pentru 1,9 la mie!

Vericeanu tremură: s-au dat executări pentru 1,9 la mie!


Prins băut la volan, fostul arhitect-șef al orașului a așteptat 3 ani verdictul procurorilor: trimis în judecată. În ultima vreme, judecătorii încep să dea pedepse cu executare șoferilor în stare de ebrietate. La Iași, s-au dat două astfel de sentințe în 2017. Vericeanu avea alcoolemia mare, dar era rezistent.

 

După ce a rămas fără funcție și a divorțat, Tudor Vericeanu a fost și trimis în judecată pentru că a condus băut. Alcoolemia: 1,90 la mie!

Oprit la 12 noaptea

Faptele de care este acuzat Tudor Vericeanu datează de aproape trei ani, când ocupa încă funcția de arhitect șef, dar el a fost trimis în judecată de procurori, în urmă cu câteva zile, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Șoferul a fost tras pe dreapta de un echipaj de la Secția 2 de Poliție, în 29 octombrie 2013, ora 00:20, pe strada Dumbrava Roșie. Oamenii legii i-au făcut semn lui Vericeanu să oprească după ce au sesizat că Mercedes-ul pe care îl conducea prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare, se arată în rechizitoriu.

 

Vericeanu, o legendă pentru apetitul său bahic

 

L-au simțit după miros

Pentru că „emana halenă alcoolică” a fost testat cu aparatul Drager, reieșind o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Inculpatul Vericeanu – Tudor a fost condus la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, unde i-au fost recoltate două monstre biologice de sânge, la ora 00:55, respectiv la ora 01:55”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Valorile calculate de legişti au fost de 1,90 la mie în sânge la prima probă şi 1,75 la a doua probă.
Judecătoria Iași nu a stabilit încă un prim termen în acest caz. Vericeanu, care a fost arhitectul șef al orașului în perioada 2006-2016, nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere.

ATENȚIE LA BĂUT! Pedepsele pentru șoferii băuți au devenit drastice în ultima vreme

 

1,9 la mie alcool în sânge, cât a avut Tudor Vericeanu, corespunde, la greutatea sa, unui consum a minimum 8 beri

 

Pedepse cu executare

Potrivit www.sfatulmedicului.ro, în functie de gradul de alcoolemie se vor diferenția: stări de ebrietate ușoare (0,5-1,5‰), medii (1,5-2,5‰) și avansate/coma alcoolică (peste 2,5‰). Însă, modificările sunt foarte diferite „de la o persoana la alta aflată în aceeași stare, ținând cont mai ales de gradul de obișnuință în consumarea de băuturi alcoolice”.
De cele mai multe ori instanțele ieșene îi condamnă la pedepse cu suspendare pe șoferii care conduc sub influența alcoolului. Însă anul acesta, magistrații Judecătoriei Iași au dispus în câteva cazuri ca inculpații să execute pedeapsa, hotărârile nefiind încă definitive. Doi șoferi au primit câte un an și trei luni de închisoare cu executare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ambii ieșeni contestând sentințele.

 

 

Divorț Nichita-Vericeanu

Creatoarea de modă Cristina Nichita, care a avut și un mandat de deputat PSD, şi arhitectul Tudor Vericeanu au pus capăt mariajului, după opt ani. Divorțul a fost unul prin acord, iar Judecătoria Iași a declarat desfăcută căsătoria, în aprilie, după doar un termen de judecată.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: