fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 28 Iunie 2019

Peştera din Nerja (un complex de două peşteri) este situată la 158 de metri deasupra nivelului mării, având o lungime de 4.823 metri şi 35 km lăţime, cea mai mare parte a traseului fiind disponibil pentru vizitele turistice. Turul convenţional include o serie de camere, care reprezintă aproximativ o treime din galerii. Complexul are trei intrări, din care două sunt naturale şi a treia a fost creată în mod artificial, după ce a fost deplasată o piatră mare ce ascundea o intrare mult mai accesibilă, care de mii de ani împiedicase accesul în peşteră. Aceste modificări au durat doar un an de la descoperire, inaugurarea având loc la 12 iunie 1960.

Publicat in Turism
Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu anunţă vineri că a deschis dosar penal pentru înşelăciune în cazul copiilor care au rămas blocaţi pe aeroporturi din străinătate, după ce au mers în tabere organizate la New York şi Tokyo de Asociaţia Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Publicat in Justitie
Un număr de 136.087 de candidaţi (116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare) s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului de bacalaureat, ale cărei probe scrise vor începe luni cu Limba şi literatura română, informează vineri un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Publicat in Educatie
La 28 iunie 1912, în comuna Domneşti din judeţul Argeş, venea pe lume Elisabeta Rizea. Povestea femeii, devenită deja un simbolul al rezistenţei anticomuniste, avea să rămână în istorie drept un exemplu de curaj şi loialitate. „Viteaza din Nucşoara", cum i s-a spus de-a lungul timpului, a îndurat 12 ani de temniţă grea şi torturile Securităţii pentru că a susţinut activ luptătorii anticomunişti refugiaţi în Munţii Făgăraş.

Publicat in Social
Președintele Universității „Titu Maiorescu” a fost trecut sub control judiciar, prin decizia procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 2. Iosif Urs a fost reținut pentru 24 de ore în cursul zilei de joi, iar vineri anchetatorii au dispus înlocuirea măsurii cu cea a controlului judiciar.

Publicat in Justitie
O fetiţă de 7 ani este pe punctul de a fi despărţită de asistentul maternal din Bocşa, judeţul Caraş-Severin, deşi acesta susţine că a depus la Protecţia Copilului dosar de adopţie şi a avut loc chiar şi o şedinţă evaluare.

Publicat in Social
Primăria Sectorului 2 şi Primăria Capitalei condamnă la moarte singurul stejar secular urban, monument al naturii, aflat pe strada Horei din Bucureşti, trage un semnal de alarmă Eco-Civica, ONG vârf de lance în lupta pentru salvarea spaţiilor verzi.

Publicat in Administratie Locala
Oficiali israelieni aparent au învinuit Rusia pentru perturbarea semnalelor GPS pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, însă Kremlinul a numit rapoartele „ştiri false” (fake news) care nu ar trebui luate în serios.

Publicat in Eveniment
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău şi fost senator Victor Mocanu a fost condamnat, vineri, la 3 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu în dosarul privind sediul Maternităţii Spitalului Judeţean Buzău. Decizia este definitivă.

Publicat in Justitie
Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anunţat că filiala pe care o conduce nu îl susţine în mod special pe niciunul dintre candidaţii la şefia PSD şi a afirmat că nu le-a făcut nicio recomandare în acest sens delegaţilor filialei.

Publicat in Parlament
Pagina 1 din 3