fbpx
 
Justiție de Vaslui: a violat o femeie și a primi 2 ani într-un centru de reeducare. În timp ce era cercetat în libertate, a mai batjocorit o fetiță de 12 ani Foto: vrn.ro

Justiție de Vaslui: a violat o femeie și a primi 2 ani într-un centru de reeducare. În timp ce era cercetat în libertate, a mai batjocorit o fetiță de 12 ani


Un tânăr de 17 ani din judeţul Vaslui, acuzat că a comis două violuri în doar trei luni (fiind cercetat în libertate după prima fapta), a fost condamnat de magistraţii bârlădeni pentru primul viol comis asupra femeii de 40 de ani la internarea într-un centru educativ pe o perioadă de doi ani. Sentința este definitivă, nefiind atacată de procurori. Săptămâna viitoare instanţa urmează să pronunţe sentinţa şi pentru cel de-al doilea viol, la care victimă a fost o copilă de doar 12 ani.

 

Ciprian Andronic şi-a recunoscut faptele atât cea de viol, cât şi cea de furt (a sustras telefonul victimei, după viol), beneficiind astfel de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă, înjumătăţite din start, având în vedere starea sa de minorat.

 

Astfel, magistraţii Judecătoriei Bârlad au dispus o pedeapsă sub minimum special, prevăzut de lege, hotârând aplicarea unei măsuri educative privative de libertate: internarea într-un centru educativ, pe o perioadă de 2 ani, scrie „Adevărul”.

 

În plus, adolescentul a fost obligat să achite victimeri, o femeie de 40 de ani din localitatea Vutcani, suma de 8.000 de lei, cu titlul de daune materiale şi morale. Femeia batjocorită, are trei copii minori şi un băiat de 23 de ani care trăieşte în concubinaj cu mătuşa agresorului.  După ce a batjocorit-o, ca şi în cazul fetiţei de 12 ani, i-a luat telefonul şi a fugit.

 

Decizia instanţe bârlădene a rămas definitivă, nefiind atacată de procurori şi cu atât mai puţin de tânărul inculpat.

 

Fiind minor, anchetatorii au decis cercetarea lui în stare de libertate, tânărul recunoscându-şi faptele.

Trei luni mai târziu, tânărul a acostat o fetiţa de 12 ani, în timp ce se întorcea de la un magazin din sat şi sub ameninţarea unui cuţit a dus-o într-o curte părăsită, unde a abuzat-o sexual. Fetiţa a fot ameninţată că va fi omorâtă şi aruncată în fântână dacă va striga după ajutor. Abia după cel de-al doilea viol, procurorii au dispus reţinerea tânărului şi prezentarea lui în faţa judecătorilor, care emis mandat de arestare preventivă pe numele său.

 

Ciprian Andronic urmează a primi condamnarea în cel de-al doilea dosar de viol pe 11 octombrie.

 

(Sursa: adevarul.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31