fbpx
 
17 asistente medicale și medici din Bacău și Vaslui, trimiși în judecată pentru măsluirea fișelor medicale pentru viitorii șoferi

17 asistente medicale și medici din Bacău și Vaslui, trimiși în judecată pentru măsluirea fișelor medicale pentru viitorii șoferi


17 medici şi asistente medicale din Vaslui şi Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, alături de patroana unei clinici medicale şi administratorul unei şcoli de şoferi, fiind acuzaţi că au organizat o feritabilă „fabrică” de fişe auto false pentru viitorii şoferi.

 

Ei sunt acuzați de constituire de grup infracţional organizat, fals intelectual, instigare la fals ș.a., dosarul fiind înaintat spre soluţionare Tribunalului Vaslui.

 

Pe lista inculpaţilor, se află mai mulţi medici şi asistente medicale din Vaslui, în frunte cu patroana unei clinici medicale din Bacău, care în urmă cu câţiva ani şi-a deschis un punct de lucru la Vaslui.

 

Alături de Elena Duţă Niţescu, patroana New Central Med, au mai fost trimişi în judecată: Pârlog Gabriela, medic medicină interna Bacau, Abu Gamea Naeif, medic ORL în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Strâmbeanu Elena Gabriela, medic Vaslui, Covrig Carmen, medic psihiatru Bacău, Dominte Gabriela, medic ORL Bacău, Negru Constantin , medic Bacău, Zaharia Oana Cristina medic psihiatru Vaslui, Monica Cruceanu, asistenta medicală, Ciubotaru Gianina Elena, asistent medical, Cataramă Silviu, administrator Şcoala de Şoferi Uniprev Auto SRL Vaslui. Lista inculpaţilor este completată de: Simona Botezatu, Bianca Elena Mardare (fostă Sofronea), Mihaela Vasilica Aancuţei, Lenuţa Matei, Lenuţa Şmuc.

 

Medicii trimişi în judecată sunt acuzaţi că îşi puneau avizele pe fişele medicale ale candidaţilor la examenul pentru obţinerea permiselor de conducere, fără a examina pacienţii, fiind eliberate fişe medicale cu menţiunea „apt pentru condus” unor persoane cu afecţiuni grave, incompatibile cu calitatea de conducător auto.

 

Ancheta în acest caz a izbucnit după ce fostul preşedintele al Colegiului Medicilor Vaslui a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reclamând măsluirea fişelor medicale pentru viitorii şoferi.

 

Reprezentanţii clinicii New Central Med neagă acuzaţiile. Patroana clinicii medicale a mai fost trimisă în judecată într-un alt dosar, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui, fiind acuzată că a încercat să cumpere influenţa conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, cu un parfum şi o sumă de bani, pentru eliberarea avizelor necesare funcţionării clinicii.

 

(Sursa: adevarul.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31