fbpx
 
PSD cere demisia primarului Clotilde Armand, după ce i s-a făcut dosar penal: „Fără penali în funcţii publice”

PSD cere demisia primarului Clotilde Armand, după ce i s-a făcut dosar penal: „Fără penali în funcţii publice”


PSD cere demisia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce s-a început efectuarea urmăririi penale față de edil, pentru 5 fapte de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.  

Potrivit unui comunicat al social-democraților, PSD solicită USR să aplice rapid principiul „Fără penali în funcții publice” „în cazul colegei lor de partid Clotilde Armand”.

De astăzi, Clotilde Armand a devenit oficial „un penal într-o funcție publică”, care conform principiilor invocate până acum cu vehemență de USR, ar fi trebui să fie deja exclusă din partid și cu demisia scrisă din poziția de primar!

Atitudinea duplicitară de până acum a conducerii USR, prin care face scut în jurul penalilor din partid, a fost justificată în mod jenant prin faptul nu s-a început oficial urmărirea penală împotriva lor”, precizează PSD.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat, marţi, că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă primarul Sectorului 1 pentru cinci fapte de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

În replică, Clotilde Armand a transmis printr-un comunicat că dosarul penal a fost întocmit în baza unei plângeri care a fost formulată de fostul primar PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache.

Am venit la parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lămuri situația de la ANI, bazată pe plângerea lui Dan Tudorache. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, înțeleg că aceasta este procedura. Cum că aș fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupție la Primăria Sectorului 1. Un proiect care a fost finalizat cu succes, la sfârșitul lunii mai:

60 de funcționari publici au participat la cursuri de formare /instruire în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității, a fost creat un registru al riscurilor de corupție la nivelul administrației locale din Sectorul 1, au fost elaborate proceduri operaționale privind managementul riscurilor de corupție și stabilirea măsurilor preventive anticorupție la nivelul Primăriei Sectorului 1 și au fost derulate campanii de conștientizare privind riscul expunerii la faptele de corupție.

Primăria Sectorului 1 a fost una dintre primele administrații locale din România care a obținut certificarea pentru sistemul de management anti-mită. Așa cum am mai spus, am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene și am contestat în instanță raportul ANI. Am încredere în Justiție”, declară primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: