fbpx
 
Facebook Facebook

Un bazin misterios „plin de lapte” și neatins de oameni a fost descoperit într-o peșteră din New Mexico aflată la 700 de metri sub pământ (VIDEO)


Oamenii de știință sunt entuziasmați după ce un misterios „bazin de lapte" a fost descoperită în adâncurile unei peșteri aflată la aproximativ 700 de metri sub pământ, scrie The Mirror.

Bazinul de un albastru straniu a fost numit o „priveliște minunată" de către angajații parcului din Parcul Național Carlsbad Caverns din New Mexico, SUA, care au spus că descoperirea era „complet virgină".

Piscina este înconjurată de rocă albă și înghețată și, deși apa pare tulbure cu o nuanță cremoasă, din păcate, nu există lapte magic aici. Este o iluzie optică și apa este de fapt limpede ca cristalul, a relatat Earthly Mission.

Liderul expediției, Max Wisshak, crede că apa este rezultatul apei de ploaie străvechi care s-a infiltrat prin acoperișul de calcar.

Descoperirea remarcabilă a avut loc în peștera Lechuguilla în 2019, exploratorii împărtășindu-și încântarea pe Facebook la vremea respectivă. Într-o postare, ei au scris: „Explorarea în peșteri duce uneori la priveliști minunate. Această piscină de peșteră, găsită în Lechuguilla Cave, pare să fie complet imaculată. Marginile de sub această piscină ar putea fi colonii bacteriene care au evoluat în întregime fără prezența umană”.

Descoperirea a avut loc după ce o echipă de exploratori specializați a primit permisiunea de a explora dincolo de un corp de apă cunoscut sub numele de „Lacul Cerului Lichid". Planurile pentru expediție au fost formulate pe o perioadă lungă de timp, după descoperirea „Lacului" din 1993.

Rodney Horrocks, de la Carlsbad Caverns, a declarat: „Acest bazin a fost izolat timp de sute de mii de ani și nu a văzut niciodată lumina înainte de acea zi".

Astfel de bazine neatinse sunt importante din punct de vedere științific, deoarece probele de apă sunt relativ lipsite de contaminanți, iar organismele microbiene care pot trăi în aceste bazine sunt doar cele care își au locul acolo”, a mai zis el.

În ciuda faptului că au fost explorate timp de decenii, noi zone din Carlsbad Caverns sunt încă descoperite. În 2012, exploratorii au găsit o nouă rețea de tuneluri care duceau la o cameră uriașă, cu o lungime de aproape 600 de metri și o înălțime de 150 de metri.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31