fbpx
 
7IASI: Cătălin Drăgan ia un teren și obține autorizație pe un teren pe care nu se putea construi. Sponsorul și partenerul de fotbal al lui Chirica

7IASI: Cătălin Drăgan ia un teren și obține autorizație pe un teren pe care nu se putea construi. Sponsorul și partenerul de fotbal al lui Chirica


Un teren devine construibil doar dacă aparține unui apropiat al primarului Mihai Chirica. Pe același teren, Primăria Iași a refuzat construirea unei clădiri, dar a aprobat proiectul când proprietar a devenit un apropiat al primarului, partener de afaceri cu familia Chirica. Foștii proprietari s-au zbătut ani de zile să obțină de la Primăria Iași aprobare pentru a ridica o clădire pe strada Eremia Popescu, în spatele Palatului de Justiție.

Unei familii de ieșeni, proprietară a unui teren din zona centrală, i-au fost respinse cererile de a ridica o clădire. După ce terenul a fost cumpărat de un apropiat al primarului, partener de afacerii cu familia Chirica, Primăria Iași a aprobat documentația, proiectul intrând în linie dreaptă, scrie 7IASI.ro.

Terenul se află pe strada Eremia Popescu, în spatele Palatului de Justiție și a fost obținut de familia Nicolae și Ioana Gherman în anul 2007, în baza unei sentințe privind reconstituirea dreptului de proprietate. În 2015, când Mihai Chirica nu se afla la butoane, familia Gherman a început demersurile pentru obținerea aprobărilor necesare pentru ridicarea unei clădiri de birouri pe un teren de doar 216 metri pătrați.

Însă, în august 2017, într-o ședință a Comisiei de Urbanism, întreaga documentație este respinsă.

Motivul este unul ireal: după cum se arată în documentul semnat de viceprimarul Gabriel Harabagiu, în zona centrală nu se poate construi decât pe suprafețe de minim 1.000 mp, cu deschidere la stradă de cel puțin 30 metri. Dacă această regulă s-ar aplica, 90 la sută dintre clădirile construite în ultimii ani în zona centrală nu ar fi trebuit autorizate, arată 7IASI.

Odată respinsă cererea de aprobare a PUZ depusă de familia Gherman, înțelegerea parafată anterior pentru vânzarea terenului cade. În plus, cu interdicție de construire, valoarea terenului scade considerabil.

Refuzul venit din Primăria Iași, i-a făcut pe proprietari să accepte vânzarea terenului către omul de afaceri Cătălin Drăgan, un apropiat al primarului Chirica.

Documentația depusă de noul proprietar, firma Teomalis SRL, este aprobată imediat de către compartimentele Primăriei Iași. Pe 4 aprilie 2019, este emis certificat de urbanism pentru întocmire PUZ – construire locuință. Pe 28 iunie este emis avizul de oportunitate, iar pe 13 aprilie 2020 proiectul este avizat favorabil de Comisia de Urbanism. Câteva zile mai târziu, pe 27 aprilie, proiectul intră în dezbatere publică.

Afaceristul Drăgan, căpușa favorită a lui Chirica
- Spicuiri din cariera de om de afaceri a „fotbalistului” Drăgan: Firmele lui Drăgan au avut relații de afaceri cu Eurodesign Consulting, societate al cărei unic asociat este Ioan Chirica, fratele primarului. Însă, tot firme de-ale lui Drăgan au derulat afaceri și cu Primăria la care Mihai Chirica era, pe-atunci, director tehnic. A treia conexiune: Cristina, soția lui Drăgan, a fost angajată în Primărie în anul 2014.

Drăgan a alimentat cu sute de mii de lei firma pe care Mihai Chirica și-a trecut ranch-ul de la Frasin. Drăgan plătea pentru servicii pe care primarul nu le-a lămurit niciodată. Eurodesign nu a avut niciun angajat, fiind folosit ca un paravan de către Mihai Chirica. La Frasin, primarul deține o vilă de 200 mp, un teren de 4.700 mp, foișoare, iaz și chiar o biserica din lemn, de uz propriu.

Citește mai mult AICI

Article image
Părinții sunt revoltați, fiind practic puși în fața unui dictat. Sala de la Liceul Sportiv este strict de uz intern, pentru pregătirea elevilor și competiții, nefiind scoasă la închiriat. Folosirea sălii de către trupa de afaceriști a primarului este ilegală. De altfel, Mihai Chirica nu plătește niciun leu pentru închirierea sălii. Totul e impus în stil nomenclaturist, în afara statului de drept. Chirica a furat ora de antr...
Autor Cezar Moraru Anchete 09 Martie 2020

Article image
Fiscul nu-l întreabă pe primar cum poate o firmă cu veniturile și profitul unei tonete să construiască o proprietate pe 4.200 mp, cu o casă de 160 mp utili, patru foișoare, din care unul de 80 mp, cramă, heleșteu și chiar și cu o biserică personală în curte. Firma-paravan pe care fratele primarului nu și-o asumă, a avut profit de 2.000 de euro în 2018. Am scris povestea reală a unei familii care are un chioșc cu exact acele...
Autor Cezar Moraru Anchete 14 Noiembrie 2019

Article image
Exact când Cătălin Drăgan făcea plăți de zeci de mii de euro către Eurodesing, firma pe care primarul și-a făcut o vilă și și-a luat o mașină, Fiscul descoperea o suveică de facturi false în care era implicat omul de afaceri din anturajul lui Mihai Chirica. Firma unor rromi din Grajduri emisese facturi pe prestări fictive pentru Drăgan. Scopul era ca acesta să scape de TVA. Un control efectuat de Fisc, în 2017, la firma Sm...
Autor cristi tanasa Anchete 25 Februarie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31