fbpx
 
Mihai Chirica scapă de măsura controlului judiciar

Mihai Chirica scapă de măsura controlului judiciar


Primarul Iaşului Mihai Chirica scapă de măsura controlului judiciar impusă de procurorii DIICOT. 

Mihai Chirica este cercetat, alături de alte zece persoane, într-un dosar care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.

Decizia magistraților din Iași a fost luată joi și este definitivă. 

Judecătorii Curţii de Apel din Iaşi au admis plângerile edilului din Iaşi şi a celorlalte persoane împotriva cărora procurorii DIICOT au impus, în urmă cu două săptămâni, măsura preventivă a controlului judiciar.

Astfel, în urma deciziei judecătorilor măsura controlului judiciar a fost ridicată pentru Mihai Chirica, dar şi în cazul celorlalţi angajaţi ai primăriei ieşene, dar şi pentru omul de afaceri Cristin Zămosteanu.

Primarul Mihai Chirica spune că „este optimist faţă de perspectiva statului de drept, dar este extrem de dezamăgit de felul în care funcţionează unele instituţii ale statului român”.

„Oare câţi primari din ţara noastră nu au dosare penale construite pe zvonuri şi lipsă de înţelegere a actului administrativ, aşa cum e cazul meu?! Oare este vreun primar în ţara noastră care să nu aibă dosare penale? Dar, pe de altă parte, câţi primari au avut parte de un asemenea „circ” cu 56 de procurori, poliţişti şi mascaţi?! Şi cine repară tot deficitul de imagine creat Iaşului, Primăriei şi mie personal? De ce este nevoie de un asemenea exerciţiu? Cred că România mai are câţiva paşi importanţi pentru a clădi un sistem de justiţie respectat de statele democratice ale lumii, în care vinovaţii să plătească, iar actul de justiţie să respecte Constituţia ţării, drepturile omului, fără ingerinţa unor elemente subiective şi fără politică”, a declarat Mihai Chirica, conform News.ro.

În urmă cu două săptămâni, primarul Iaşului Mihai Chirica a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. După audieri, edilul a spus că se simte obosit şi dezamăgit, precizând că i s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de inculpat.

La data de 14 decembrie au avut loc 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: