fbpx
 
Bunuri de jumătate de milion de euro, descoperite într-o mașină abandonată pe câmp, în Iași

Bunuri de jumătate de milion de euro, descoperite într-o mașină abandonată pe câmp, în Iași


Bunuri în valoare de aproximativ 500.000 de euro au fost găsite într-un autoturism abandonat pe un câmp, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi.

Conform sursei citate, autoturismul în cauză era abandonat pe un câmp în judeţul Iaşi, iar bunurile au fost predate poliţiştilor din Călăraşi, care au în derulare o anchetă într-un dosar privind furtul calificat din societăţi comerciale.

„La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au fost sesizaţi, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, de 38 de ani, cu privire la faptul că a observat pe câmp un autoturism abandonat, ascuns în vegetaţie.

Prin comisie rogatorie s-a dispus efectuarea cercetărilor, iar în interiorul autoturismului au fost găsite 44 de antene GPS, 26 de monitoare şi alte accesorii, estimate la aproximativ 500.000 de euro. Bunurile găsite au fost predate poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea situaţiei de fapt", arată IPJ Călăraşi.

La data de 28 septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au efectuat 41 de percheziţii, în judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Braşov, Satu Mare, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi şi Prahova, la persoane bănuite de furt calificat din societăţi comerciale.

În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate 1,6 kg de canabis, 5 tractoare agricole, 34 de antene GPS, 60 de monitoare, 5 staţii RTK, 10 calculatoare pentru tractoare şi 30 de cabluri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2021 - prezent, persoanele bănuite ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt calificat din societăţi comerciale agricole, de unde aceştia ar fi sustras echipamente GPS şi utilaje, mai menţionează sursa citată.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31