fbpx
 
Opinie. Lideri ai Iaşului care trebuie scoşi de guler din viaţa publică

Opinie. Lideri ai Iaşului care trebuie scoşi de guler din viaţa publică


Deci:

- Costel Alexe le-a spus liberalilor că mai sunt şi alţi lideri PNL care au furat şi sunt binemersi în funcţii

- Mihai Chirica le-a spus colegilor PNL să rămână uniţi în faţa atacurilor Justiţiei

Cu asta ne-am ales la Iaşi în ianuarie 2021 la 4 ani de la mitingurile din 2017 şi la 3 ani de la marea demonstraţie din 10 august. Ce-avem mai sus sunt ideile 100% ale lui Liviu Dragnea. Fiecare cuvinţel e toxic. Şi nu avem situaţia blestemată de a nu mai scapa de PSD, Ciuma Roşie, cum îi spun liberalii, nu, pacostea de pe capul nostru e chiar PNL, pe care noi l-am votat ca să ne scape țara de corupţie şi ca să reconsolidăm statul de drept. Ce-am rezolvat?

Nimic. Am lăsat în continuare nişte derbedei fără scrupule să aibă pe mână bugete publice anuale de sute de milioane de euro, o putere uriaşă, disproporţionată faţă de calităţile lor intelectuale şi morale. E o armă extrem de periculoasă în mâinile unor sociopaţi inculţi, iar noi, comunitatea, electoratul, tolerăm aşa ceva şi e pur şi simplu vina noastră. Suntem complicii pasivi ai lui Alexe şi Chirica.

Deep State-ul nu face execuţii, nu ia măsuri radicale, textura imaginii de ansamblu e difuză, uniformă, nu există adversităţi doctrinare, conflicte pe bază de principii. Justiţia se mişcă lent, are un ritm imperturbabil, întreaga birocraţie e colosală şi îngreunată de frâne la tot pasul.

Reacţia publică e singura care poate zdruncina Sistemul. Costel Alexe şi Mihai Chirica nu ating nivelul de reprezentare pe care Iaşul îl merită în acest moment. Dar profită de lipsa noastră de coeziune. Selecţia din interiorul partidelor va depinde permanent de presiunea publică. Principalii vinovaţi sunt marii antreprenori ai Iaşului care nu transmit nimic. Ignoranţa, laşitatea, interesele lor meschine permit unora ca Alexe şi Chirica să fie luaţi în serios, să fie consideraţi lideri, când de fapt ar trebui scoşi de guler din viaţa publică.

Societatea ieşeană trebuie să se trezească. Profesorii, oamenii de cultură, oamenii de afaceri care sunt mari contributori la bugetul public, toţi trebuie să reacţioneze şi să pună presiune. Partidele nu mai corespund standardelor, nu mai sunt organizaţii sănătoase, influenţa lor este dăunătoare oraşului.

Cele 22 de tone de tablă şi stâlpii rectangulari luaţi „sponsorizare” de Costel Alexe de la Liberty Galaţi ajung exact pentru împrejmuirea ranch-ului său de 4 ha de la Sculeni. Am făcut calculele. Luaţi un om obişnuit din Iaşi şi puneţi-l să ceară sponsorizare de la Liberty Galaţi pentru a-şi împrejmui proprietatea de 1.000 mp. Va reuşi? Cum să-i mai permiţi lui Costel Alexe să dea lecţii publicului când noi plătim pentru gard, iar el nu?

Dacă nu aţi tolera să vă fure un angajat din firmă, de ce să-i lăsăm să fure pe şefii oraşului? De ce să-i lăsăm să scape cu minciunile lor infantile, care acoperă fără probleme muţenia noastră? De ce ne autoexcludem din afacerile publice şi lăsăm oraşul şi viitorul nostru şi al copiilor la mâna unor escroci lacomi şi a căror calitate intelectuală este zero? De ce nu ne pasă de interesul întregului oraş? De ce le permitem să batjocorească legile pe care noi, altfel, suntem obligaţi să le respectăm?

Pentru că nu suntem afectaţi direct şi imediat? Pentru că în egoismul nostru ni se pare că nu avem nevoie de nimeni pentru a fi fericiţi. Exact acelaşi egoism îl manifestă şi Alexe, Chirica şi toţi cumătrii lor din PNL şi PSD. Prezenţa lor toxică, vicioasă este proporţională cu individualismul nostru manifestat prin inacţiune. Hoţiile lor sunt hoţiile noastre nematerializate. Doar că ei întind mâna în timp ce noi îi privim cu indiferenţă.

Vreau să citesc 100 de reacţii de la ieşenii care mai au un dram de demnitate. De la oamenii care contează. „Alexe, nu ne reprezinţi!”. Să văd că acest oraş mai trăieşte. Că nu e o feudă ţinută în mizerie.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31