fbpx
 
BMW-ul lui Baciu este parcat în spatele Primăriei BMW-ul lui Baciu este parcat în spatele Primăriei

Altă viață! Noul viceprimar Cezar Baciu, țup cu BMW-ul la serviciu. „Mi l-au luat părinții"


* La câteva săptămâni după ce a fost ales în funcția de viceprimar al Iașului, Cezar Baciu s-a afișat la volanul unui BMW X3.
* Politicianul susține că mașina ar fi fost cumpărată de părinții săi care i-au dat-o s-o folosească.
* „Este din 2014, a costat 10.000 de euro”, a spus viceprimarul.
* Cu numere roșii, de Alba, BMW-ul este parcat zilnic în curtea interioară a Primăriei.

2020: 2.000 de lei/lună și atât
În februarie 2021, în calitate de consilier local, Cezar Baciu a completat o declarație de avere, postată pe site-ul Primăriei Iași. Nimic la terenuri, nimic la case, nimic la conturi bancare, nicio mașină, fără bijuterii sau tablouri. Doar veniturile pe anul trecut, obținute din calitatea de reprezentant vânzări: 23.772 lei la care s-au adăugat 465 lei ca membru de comisie la alegerile parlamentare. Astfel, în medie, Baciu a câștigat anul trecut câte 2.020 de lei net lunar.
Secretos despre părinți
În acest context, subordonații din Primărie și colegii din Consiliu Local au rămas surprinși când l-au văzut la volanul unei mașini BMW la scurt timp după ce a fost instalat viceprimar. „Este X3, motor 2 l, motorină. Are jantele vopsite negre. Este din 2014, a costat 10.000 de euro. Are numere de Alba pentru că este cumpărată de acolo”, a declarat Baciu pentru REPORTER DE IAȘI.

Deși îl folosește, viceprimarul a afirmat că autoturismul nu este al său. „Nu este mașina mea, este a părinților mei. A trebuit să predau mașina de serviciu, așa că părinții s-au gândit să cumpere o mașină pentru ei și s-o folosesc eu”.

Vicele Baciu nu a dorit să spună cu ce se ocupă părinții săi. „Nu vreau să spun, este treaba lor, au muncit o viață și își permit să cumpere o mașină. Este treaba lor”, a menționat acesta.
Cezar Baciu nu lămurește însă prețul extrem de mic al mașinii. Pe Autovit.ro, un BMW X3 din 2014-2015, cu motor diesel 2 litri, se vinde cu 6.000-7.000 de euro mai scump. Există o o singură ofertă de X3 din 2014 la 12.590 de euro, dar are 209.000 km. Modelul deținut de Cezar Baciu costă cel puțin 16.000 de euro. Sunt și la 20.000 sau 23.000 de euro. Un consultant din domeniu auto a declarat pentru REPORTER că mașina viceprimarului costă în jur de 17.000-18.000 de euro. Cezar Baciu a declarat însă doar 10.000, fiind singurul cumpărător din România care a prins o asemenea ofertă.
Lista completă de prețuri poate fi consultată AICI.
Soarta sa politică depinde de instanță
La alegerile locale din toamna trecută, Cezar Baciu a intrat în Consiliul Local pe listele USR PLUS. În prima parte a anului, USR PLUS și PSD au ținut în șah Executivul Primăriei și alianța PNL – PMP, refuzând să voteze bugetul orașului. Până la urmă, „votul de aur” a venit din partea lui Cezar Baciu. La scurt timp, USR PLUS a anunțat că l-a exclus din partid. Baciu a contestat decizia, iar disputa s-a mutat în instanță. Între timp, Baciu, cu sprijinul consilierilor PNL – PMP, a ajuns unul dintre cei doi viceprimari ai Iașului. Dacă instanța va da dreptate partidului care l-a exclus, Baciu va pierde atât calitatea de viceprimar, cât și pe cea de consilier local. În schimb, dacă va câștiga procesul, ar putea rămâne viceprimar chiar până la alegerile din 2024.
Istoria pe patru roți a viceprimarilor
Pe vremea fostului primar Gheorghe Nichita, atât acesta cât și cei doi viceprimari ai săi au folosit mașini de serviciu marca Skoda. După scandalul achiziției acestor mașini, finalizat cu trimiterea în judecată a mai multor funcționari și șefi din Primărie (inclusiv Nichita și Mihai Chirica, actualul primar), multă vreme, foștii viceprimari au folosit mașinile personale. Un SUV Porsche de către fostul viceprimar Radu Botez și un SUV Nissan de fostul viceprimar Gabriel Harabagiu.

La finalul anului 2019, Primăria a achiziționat trei mașini Ford EcoSport, la un preț mediu de 15.000 de euro fără TVA. Anul trecut, primarul Chirica, aflat la volanul unuia dintre Ford-uri, a fost implicat într-un accident rutier, în Moara de Foc.

Article image
* În contestația la decizia de excludere din USR, tânărul viceprimar spune că ar fi fost amendat cu 5.000 de lei dacă nu vota bugetul local, deși o asemenea prevedere nu există în Codul Administrativ * Mai spune că refuzul repetat al USR-PLUS de a aproba bugetul reprezintă infracțiune, iar membrii acestui partid sunt „Grup Organizat” * Cezar Baciu și-a vândut votul la PNL și acum este viceprimar, la 26 de ani, cu 13.000 de ...
Autor Iulian Mofteescu Reportaje 24 Iunie 2021


Citeste si...
Nota
(4 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: