fbpx
 
Consilier USR: La Ipatele, primăria risipește banii pe nimicuri

Consilier USR: La Ipatele, primăria risipește banii pe nimicuri


Nicolae Gologan, consilier local USR în comuna Ipatele, acuză Primăria că a plătit pe parcursul anului 2021 sume importante pentru servicii și produse inutile sau supraevaluate. Astfel, 100.000 de lei au fost cheltuiți pentru consultanță și expertiză, ceea ce, pentru o comună ca Ipatele, înseamnă enorm.

„Primăria a spus că vrea să facă drumuri pe câmp, dar miza era alta: să plătească cu mii și zeci de mii de euro de la bugetul local studiile și documentațiile aferente. Evident că m-am opus. La fel cum m-am opus și la toate celelalte cheltuieli aberante”, a declarat Nicolae Gologan.

 Acesta a dat ca exemplu lămpile stradale pe care Primăria a vrut să le cumpere cu suma de 3.600 de lei bucata, mult peste prețul pieței. De asemenea, cheltuielile cu poșta, telecomunicațiile și carburanții au urcat în 2021 la aproape 70.000 de lei anual, cu mult peste cheltuielile similare ale comunelor din jur, cu același număr de locuitori. Nu în ultimul rând, la finalul lui 2021 s-au cumpărat agende, calendare, pixuri și felicitări în valoare de 7.500 de lei, o sumă mult prea mare raportată la nevoile de protocol ale comunei. Mai mult, s-a înființat încă un post de consilier personal al primarului, fără să existe o nevoie reală pentru acest post.

„De când am intrat în Consiliul Local, mi-am propus să veghez la modul în care este cheltuit banul public, la respectarea legii și la respectarea interesului oamenilor din comună. Am cerut mereu mai multă transparență, inclusiv transmiterea live a ședințelor, publicarea hotărârilor, a proceselor verbale și a tuturor cheltuielilor primăriei pe pagina de internet, dar majoritatea din Consiliu s-a opus. De asemenea, am propus măsuri care să schimbe în bine viața oamenilor din Ipatele. Am propus acordarea de burse pentru elevi, alocarea de fonduri pentru biblioteci, căminul cultural și biserici, înființarea unei comisii care să verifice stadiul investițiilor și respectarea caietelor de sarcini, realizarea unei inventarieri a terenurilor pentru a nu mai exista concesionări preferențiale, acordarea unor stimulente pentru familiile ai căror copii se nasc în comună. Toate aceste proiecte au fost, din păcate, respinse”, a mai spus Nicolae Gologan.

Acesta a adăugat că a solicitat parlamentarilor USR din Iași punerea a 10 obiective de interes local pe lista de investiții la nivel național pe 2022. Cel mai important dintre acestea era finanțarea drumului județean 248B Cioca Boca-Bâcu-Frenciugi. Din păcate, propunerea înaintată de parlamentarii USR nu a fost votată în Parlament. Demersurile pentru acest obiectiv continuă, astfel încât Ipatele să poată avea acces mai bun către principalele noduri rutiere din regiune.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31