fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 23 August 2017

Marea Britanie a trimis miercuri, din greşeală, zeci de scrisori prin care a anunţat cetăţeni ai Uniunii Europene că trebuie să părăsească ţara – o eroare cu atât mai jenantă cu cât drepturile cetăţenilor UE după Brexit sunt în curs de negociere, relatează Reuters.

 


Publicat in Panorama
În Africa de Sud s-a deschis prima licitație online pentru coarne de rinocer, miercuri, în ciuda opoziției organizațiilor de protecție a animalelor, susținând că va încuraja braconierii, scrie AFP.

 

Proprietarul celei mai mari ferme de rinoceri din lume, a putut da drumul licitației cu o întârziere de două zile din cauza unor intervenții juridice de ultimă oră, care nu au putut însă să o oprească de tot.

 


Publicat in Naturism
Zece turişti din Craiova, dintre care trei adulţi şi şapte copii, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la o pensiune din Gura Humorului, a declarat presei, miercuri, şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Florin Sădean.

 

El a spus că autorităţile sanitare sucevene au declanşat o anchetă epidemiologică după ce zece persoane, dintr-un grup format din 25 de copii şi cinci adulţi, aflate în excursie în Bucovina, au fost cazate la pensiune în Gura Humorului, unde au servit şi masa, au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară.

 


Publicat in Moldova
Consilierii județeni au aprobat astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, atribuirea a 16 licențe de traseu valabile până la data de 31 iulie 2020, pentru operatorul de transport public de persoane care va efectua zilnic curse regulate speciale prin care să asigure transportul angajaților Delphi Diesel Systems România.

 


Publicat in Administratie Locala
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare va prezenta în Guvern un act normativ prin care Editura Didactică şi Pedagogică să preia integral editarea manualelor şcolare, „astfel încât toţi elevii din România să beneficieze la timp de manuale". De asemenea, ministrul a anunţat că anul viitor toate manualele de liceu vor fi rescrise.

 


Publicat in Educatie
Experţii cer pentru armele bazate pe inteligenţă artificială aceleaşi legi restrictive care sunt emise pentru armele chimice sau biologice.

 

Un apel adresat Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de a opri dezvoltarea "roboţilor ucigaşi" a fost semnat de 116 cercetători şi experţi din întreaga lume, inclusiv antreprenorul Elon Musk, academicianul Toby Walsh şi James Chow de la compania chineză UBTech, cu ocazia conferinţei internaţionale privind inteligenţa artificială, care a avut loc luni, 21 august a.c., în Melbourne, Australia.

 


Publicat in Panorama
Procurorii DIICOT nu sunt de acord cu proiectul ministrului Justiţiei de modificare a sistemului judiciar şi susţin că punctul lor de vedere nu a fost ascultat.

 


Publicat in Justitie
Au apărut primele imagini cu femeia bătută de romi la Timișoara în plină stradă, pe 17 august, fapt ce a dus la revolta opiniei publice.

Publicat in Social
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost chemat de urgență la Guvern și discută de minute bune cu premierul Mihai Tudose, după anunțul său privind modificările la trei legi al Justiției.

 

Mihai Tudose l-a convocat, după şedinţa de Guvern, pe ministrul Tudorel Toader la o discuţie pe tema pachetului de legi privind justiţia, pentru a-i cere detalii suplimentare, potrivit unor surse.

 


Publicat in Guvern
Un autocar în care se aflau mai multe românce, muncitoare sezoniere, s-a răsturnat miercuri,în landul german Saxonia Inferioară, în nord-vestul țării, șase persoane fiind grav rănite, informează Agerpres, citând cotidianul local Neue Osnabruecker Zeitung.

 


Publicat in Panorama
Pagina 1 din 4