fbpx
 
Restricții în piețele agroalimentare din Iași: vor funcționa exclusiv în exterior pe toată perioada restricțiilor

Restricții în piețele agroalimentare din Iași: vor funcționa exclusiv în exterior pe toată perioada restricțiilor


Modificări importante în toate piețele agroalimentare din municipiul Iași, începând de săptămâna viitoare. Întreaga activitate va fi mutată în spații deschise pe toată perioada restricțiilor de 30 de zile. Comercianții din Piața Independenței vor fi mutați în Păcurari.

În Piaţa Independenţei (piaţă închisă), producătorii care comercializau produse în interiorul pieţei vor fi mutaţi în Piaţa Păcurari (piaţă deschisă), iar pentru comercianţii de flori s-a decis că aceştia îşi pot comercializa marfa în exteriorul pieţei, în zona de acces dinspre bulevardul Independenţei.

Pentru producătorii din Piaţa Hala Centrală, zona închisă, s-a decis mutarea lor în zona deschisă aferente aceleiaşi pieţe. Pentru magazinele din interiorul pieţei, acestea vor putea funcţiona în regim normal, cu condiţia respectării tuturor normelor sanitare impuse la nivel naţional: distanţare fizică, purtarea măştii, folosirea dezinfectanţilor, acces restricţionat de persoane în punctul de desfacere pentru evitarea aglomeraţiei, precum şi deschiderea trapelor de pe suprafeţele vitrate.

Pentru comercianţii de produse lactate din pieţele agroalimentare din Alexandru cel Bun şi Nicolina, aceştia îşi vor putea comercializa produsele în exteriorul halelor special destinate, în incinta pieţei, fără a folosi vitrinele frigorifice, dar fiind faptul că temeperaturile exterioare permit în acest moment comercializarea produselor lactate fără a pune în pericol sănătatea cumpărătorilor. Produsele lactate care vor fi comercializate în acest sens vor fi în mod obligatoriu înfoliate sau ambalate, iar vânzarea acestora se va face în cele mai stricte condiţii de respectare a normelor sanitare.

Autoritățile locale spun că vor continua, şi în perioada următoare, organizarea Pieţei de Weekend, piaţă destinată în special producătorilor locali din judeţul Iaşi. Dacă se observă că există o cerere mărită de produse pentru această piaţă, se va analiza posibilitatea prelungirii organizării şi în timpul săptămânii, segmentul stradal destinat activităţii pieţei rămânând închis (str. I. C. Brătianu – str. 14 Decembrie 1989).


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31