fbpx
 

Items filtered by date: Marti, 26 Martie 2024

O fumigenă electorală de 150 milioane de lei. Primarul Mihai Chirica, într-un proiect de 13 pagini, vrea să-i convingă pe consilierii locali să-i aprobe astăzi creditul. Destinația ulterioară a banilor: 100 milioane lei pentru stadion, 30 + 20 milioane lei pentru modernizarea arterelor Poitiers și Bucium. Dar cele trei obiective costă în total minimum 643 milioane de lei! De unde va lua Chirica diferența de 493 milioane lei, aproximativ 100 milioane de euro? Mister total, nu scrie nicăieri în proiectul de hotărâre. În plus, indicatorii economici la stadion și pentru șoseaua Bucium au fost aprobați în 2020, iar, de-atunci, prețurile în construcții au explodat. „Cert este că bugetul local nu va putea susține în următorii patru ani finanțarea acestor investiții”, a spus un expert în administrație locală pentru REPORTER, sub rezerva anonimatului.

Publicat in Anchete
Biroul Politic Naţional al PNL a decis, marţi, revocarea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, potrivit unor surse din partid.

Publicat in Parlament
Cadavrul carbonizat al unui bărbat a fost găsit, marţi, într-o maşină incendiată, pe un drum forestier, de un angajat al Ocolului Silvic Roman, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

Publicat in Moldova
Un brașovean și-a construit o vilă pe un bloc cu opt etaje din cartierul Răcădău, vizavi de Parcul Trandafirilor.

Publicat in Social
Trei cadre didactice de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași au câștigat o competiție internațională lansată de compania Retsch, „Concursul inovației științifice Retsch”, lider recunoscut în domeniul echipamentelor de laborator pentru omogenizarea probelor și analiza dimensiunii particulelor. Premiul constă într-un echipament cu valoarea de 18.000 de euro, o Moară cu bile Retsch PM 300.

Publicat in Educatie
Adolescentul de 17 ani din Pitești care, la începutul lunii martie, a agresat sexual două tinere într-un autobuz, a fost arestat preventiv.

Publicat in Justitie
Un hoț din Washington a pus poliția pe fugă timp de mai multe ore, până a ajuns să rămână blocat pe un cablu de telefonie, sâmbătă.

Publicat in Panorama
Un român în vârstă de 40 de ani, rezident în Italia, s-a trezit cu o datorie de 807.000 de euro, după ce un conațional i-a furat identitatea acum 20 de ani și a trăit o „viață paralelă” acumulând datorii colosale în numele său.

Publicat in Panorama
O învăţătoare de la o şcoală din Constanţa este cercetată de poliţişti pentru purtare abuzivă, după ce ar fi agresat fizic, în repetate rânduri, o elevă de 7 ani.

Publicat in Educatie
Primăria a pus cruce pe două proiecte europene cu o valoare cumulată de 4 milioane de euro. „Oaza de verdeață din cartierul nostru” trebuia să însemne revitalizarea a cinci parcele, mai puțin de 1,3 hectare, în total. Niște gazon, câțiva pomi, alei, bănci și coșuri de gunoi. Investiția a fost îngropată, finanțarea pierdută, însă 13 funcționari ai Primăriei au luat spor de proiect european, un fel de bonificație de merit: cumulat 200.000 euro de la bugetul local. Un eșec de proporții a fost și proiectul „Iași Velocity” prin care se propunea amenajarea a 62 de terminale și achiziția a 950 de biciclete. Membrii echipei de implementare au fost răsplătiți cu sporuri totale de 100.000 euro deși investiția nu s-a concretizat. Concluzia: cu banii ieșenilor, primarul Mihai Chirica și-a fidelizat subordonații obedienți. Foloase necuvenite.

Publicat in Politica Locala
Pagina 1 din 3